Corul Patriarhiei Române va cânta la Parohia Micești

de | 22.04.2024 10:45 | Județean, Din ediția tipărită, Lifestyle

Intrarea Domnului în Ierusalim va fi sărbătorită prin muzică și rugăciune la Parohia Micești.

„De Florii, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a părintelui arhiepiscop Calinic Argeșeanul, Sectorul Cultural și Comunicații Media din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului organizează, în biserica Parohiei Micești, concertul de muzică psaltică și pricesne «Crucea, calea spre Înviere», susținut de Grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, condus de părintele arhidiacon Mihail Bucă, și Grupul vocal Glasul Arhanghelului condus de doamna profesoară Andreea Urs.

Concertul va avea loc vineri, 26 aprilie, începând cu ora 18:30, intrarea fiind liberă.”, anunță Parohia Micești.

cor concert

Grupul Psaltic Tronos, corul Patriarhiei Române, a fost înfiinţat în anul 1997 la iniţiativa părintelui arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din Bucureşti, şi este format, în special, din tineri teologi pasionaţi de muzica psaltică de tradiţie bizantină. Numele de „Tronos” a fost dat grupului de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în anul 2007. Grupul de psalţi al Catedralei Patriarhale a susţinut numeroase concerte de muzică bizantină în ţară și în străinătate și a înregistrat mai multe CD-uri, ajungând astfel cunoscut atât în ţară, cât și în afara ei. Vocile tinerilor teologi sunt recunoscute ca fiind cele mai bune din țară, iar concertele lor adună în săli mii de ascultători.

Grupul vocal „Glasul Arhanghelului” reunește de trei ani copii înzestrați, cu suflete dedicate, coordonați de oameni cu credință în Dumnezeu, de la biserica din Micești. Fiecare priceasnă și fiecare imn interpretate de copiii de la Micești par să fie rupte din rai, pline de dăruire și credință. Zeci de copii din localitatea argeșeană au ales astfel să își petrească o parte din timpul liber în Casa Domnului, aducându-i slavă prin melodiile interpretate, bucurând sufletele celor care îi ascultă.

 

Foto: ediția tipărită

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Centrul Cultural Pitești. Lista completă a evenimentelor din această săptămână

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Micești

Ultimele articole