anchetaonline.ro

Cozi la benzinării. Românii au mers cu bidoane, tomberoane și canistre

de | 08.03.2022 18:39 | Național

Au fost cozi, astăzi, la mai multe benzinării din țară, după ce șoferii au fost alertați în urma unor informații care au apărut pe rețelele de socializare în legătură cu scumpirea carburanților. Mai mult, foarte mulți români au venit cu bidoane, canistre sau tomberoane pentru a-și face stocuri.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a specificat într-o declarație la Digi 24, că aceste cozi sunt nejustificate și că prețurile nu vor crește peste noapte, iar stocurile de carburant în România sunt suficiente.

Virgil Popescu a adăugat că informația privind scumpirea carburanților la 11 lei/ litru a plecat de la reţeaua de benzinării MOL, iar „dacă ar fi fost mai atenţi, acest lucru nu s-ar fi întâmplat”. Potrivit informaţiilor Agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România iar compania a scumpit, deja, combustibilii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

„Este complet nejustificat ceea ce se întâmplă”

Ministrul Energiei a făcut un apel către români să nu mai stea la cozi. Ministrul a dat asigurări că benzina nu va ajunge să coste 10 lei, așa cum s-a vehiculat pe internet.

„Este complet nejustificat ceea ce se întâmplă. Nu putem vorbi de lipsă de benzină și de motorină în România la stațiile de alimentare cu carburant. Am discutat cu cei doi mari producători, Petrom și Rompetrol. Nu există niciun motiv să avem cozile acestea”, a declarat Virgil Popescu.

În acest context, prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. La rândul său, directorul general al ANPC, Paul Anghel, a declarat pentru Agerpres că vor începe controalele la benzinării pe zona de competenţe a instituţiei, respectiv informarea corectă a consumatorilor şi în ceea ce priveşte practicile comerciale incorecte.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri în România.

Citește articolele pe același subiecte: Rompetrol
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: