De AZI. Cresc salariile angajaților din MAI și Administrația Publică

de | 01.06.2023 11:25 | Economic, Național, Știri

  • Vești bune pentru o parte dintre angajații de la stat!

MAI politia-capitalei-politisti-masina-politie-640x400

Începând de astăzi 1 iunie 2023 salariații din Ministerul Afacerilor Interne și cei din Administrația Publică –  vor avea salariile majorate.

De aceste măriri vor avea parte două categorii de bugetari.

Este vorba în primul rând de polițiști, care urmează să primească sporuri și salarii mai mari, începând chiar de astăzi, 1 iunie, iar a doua categorie de bugetari este cea reprezentată de angajații din administrația publică.

După întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor din MAI a fost confirmată majorarea de către Ministrul de Interne, Lucian Bode.

La inițiativa ministrului afacerilor interne, Lucian Nicolae Bode, a avut loc pe 30 mai 2023, la sediul MAI, o întâlnire de lucru între conducerea ministerului și reprezentanți ai sindicatelor din cadrul structurilor MAI.

Discuțiile au fost purtate pe două paliere, respectiv componenta salarială și cea referitoare la modificarea legii pensiilor militare.

Cu privire la componenta salarială s-a convenit ca, începând cu data de 1 iunie 2023, pentru soldele și salariile de funcție să fie aplicat nivelul acestora astfel cum este prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022.

Acest lucru înseamnă că soldele și salariile de funcție vor fi majorate la nivelul acestora prevăzut de lege pentru anul 2022, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie, care se plătesc în luna iulie 2023.

Referitor la indemnizații/sporuri și celelalte drepturi care compun veniturile salariale ale personalului militar și polițiștilor din cadrul MAI, s-a convenit ca acordarea acestora în integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară din acest an”, se precizează într-un comunicat transmis de MAI.  

MAI - Ministerul-Afacerilor-Interne

Aceste creșteri salariale ar urma să fie acordate bugetarilor din Ministerul Afacerilor Interne în două tranșe, prima fiind cea la salariul din luna iulie 2023 și a doua în luna septembrie 2023, reprezentând în medie 374 lei net.

În ceea ce îi privește pe angajații din administrația publică, salariile acestora vor fi mărite după aceleași principiu și anume conectarea salariilor actuale la cele prevăzute de lege. Aceștia ar urma să primească în medie un salariu cu 10% mai mare, potrivit Antena 3 CNN.

MAI Administratie

Potrivit Ministerului Muncii, începând cu 1 iunie 2023, „salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile prevăzute la Anexa nr. VIII – Familia ocupațională de funcții bugetare „ADMINISTRAŢIE” din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se stabilesc la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022”, scrie Mediafax.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAI

Ultimele articole