A crescut numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile în România

de | 12.10.2023 15:35 | Național, Lifestyle

Reprezentanții Institutului Naţional de Sănătate Publică au anunțat faptul că numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile a crescut în România.

În perioada iunie – octombrie, au fost raportate  82 de cazuri. Un număr de 75 au fost confirmate iar 7 probabile de infecție cu acest virus.

Potrivit statisticilor, cele mai multe cazuri de infecție s-au semnalat la persoanele trecute de 60 de ani iar din totalul menționat, 34 au fost femei iar 48 au fost bărbați.

Din păcate zece persoane infectate cu West Nile au decedat.

Virusul West Nile infectează în principal păsările, dar este cunoscut că infectează și oameni, câini, pisici, cai sau iepuri domestici.

De mențonat că principala cale de infecție la om este prin mușcătura unui țânțar infectat.

Trebuie amintit faptul că perioada de risc pentru transmiterea acestei boli, este cea cuprinsă între luna mai şi luna noiembrie.

Specialiștii mai precizează că peste 70 % dintre oamenii infectați cu acest virus nu au simptome însă avertizează populația să se prezinte de urgență la medic daca prezintă următoarele simptome: febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături sau erupţii cutanate.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cât costă mustul. S-a deschid ”Toaman piteșteană”!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: România