Cristian Gentea: 45 de școli din Pitești vor beneficia de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

de | 26.07.2023 15:17 | Știri, Administrație, Economic, Județean, Național, Pitești

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a participat astăzi la ceremonia de semnare a contractelor finanțate prin PNRR, apelul de proiecte ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”. Prin acest contract semnat astăzi 45 de școli din Pitești și o școală gimnazială din Uda vor beneficia de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale în urma apelului de proiecte prin PNRR.

La această ceremonie de semnare a contractelor de finanțare prin PNRR a fost și premierul Marcel Ciolacu.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea. 

”Facem un pas important în direcția unui sistem de învățământ modern”

”Astăzi ne aflăm în fața celei mai mari investiții de până acum în modernizarea infrastructurii educaționale a unităților de învățământ din România. Peste un miliard de euro din Programul Național de Redresare și Reziliență vor fi folosiți pentru dotarea a peste 5.600 de școli, grădinițe, laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare, ateliere de practică.

Prin semnarea celor 2.500 de contracte facem un pas important în direcția unui sistem de învățământ modern, accesibil tuturor copiilor și tinerilor din România, dar mai ales capabil să-i ajute pe tinerii români să-și dezvolte competențele relevante pe piața muncii. În final, doresc să le mulțumesc doamnei ministru Ligia Deca, domnului președinte Nicolae Ciucă, tuturor președinților de consilii județene, primarilor și celor implicați în acest proces pentru eforturile depuse”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Ion Mînzînă, precizează că infrastructura școlară este o prioritate: ”Încă un program prin PNRR pentru județul Argeș cu finanțare obținută de Consiliul Judetean Arges! Infrastructura școlară este o prioritate pentru noi, așa cum a anunțat și premierul Marcel Ciolacu, și nu aveam cum să ratăm oportunitatea de a obține finanțări din cel mai mare proiect de investiții pe această zonă derulat, iată, în guvernarea PSD! Niciodată unitățile școlare nu pot produce valoare doar cu zidurile! Este nevoie de elevi, de cadre didactice bine plătite, bine pregătite și dedicate, și de dotări moderne! Felicitări și lui Cristian Gentea pentru reușita Piteștiului pe același program!”

Laboratoare de informatică și științe

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea. 

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a explicat că valorea totală eligibilă a investițiilor este de 46.184.356,96 lei iar cheltuielile neeligibile sunt de doar 25.679,00 lei (la sume se adaugă TVA).

”Am participat, astăzi, 26 iulie 2023, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare destinate celei mai mari investiții de până acum în dotarea unităților de învățământ din România!

Este unul dintre cele mai așteptate contracte – ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, din Municipiul Pitești și Comuna Uda, județul Argeș”! Sunt bucuros că Argeșul este bine reprezentat – și Consiliul Județean Argeș este, de asemenea, printre beneficiari – am semnat alături de vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Nicolaescu!

45 de școli din Pitești și 1 școală gimnazială din Uda vor beneficia de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale în urma apelului de proiecte prin PNRR!

Sunt granturi care ne oferă posibilitatea să achiziționăm echipamente și mobilier pentru:

– 139 de laboratoare de informatică și științe pentru învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, unități conexe, dintre care 49 sunt digitale;

– 1619 săli de clasă sau pentru activități extrașcolare dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual;

– 91 de cabinete școlare;

– 9 ateliere de practică pentru învățământul profesional sau tehnic.

Valorea totală eligibilă a investițiilor este de 46.184.356,96 lei iar cheltuielile neeligibile sunt de doar 25.679,00 lei (la sume se adaugă TVA)”, a scris Cristian Gentea, primarul Piteștiului pe pagina de Facebook.

”Este un proiect important pentru noi”

Sursă foto: Facebook PSD Argeș

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș, amintește că CJ Argeș mai are un proiect aprobat, finanțat tot prin PNRR, de dotare cu microbuze electrice a mai multor școli.

”Așa cum a spus și premierul Marcel Ciolacu, vorbim despre cel mai amplu program de investiții în infrastructura școlară. Consiliul Judetean Arges a depus eforturi constante pentru a reuși realizarea de investiții folosind orice surse de finanțare, dar mai ales cele externe. Este un proiect important pentru noi prin care urmărim modernizarea infrastructurii instituțiilor de învățământ special și asigurarea unor condiții optime de studiu cu fonduri nerambursabile. Îmbunătățirea infrastructurii școlare este un obiectiv important al actualei conduceri a C.J. Argeș. După cum știți, pe lângă acest proiect, Consiliul Județean mai are un proiect aprobat, finanțat tot prin PNRR, de dotare cu microbuze electrice a mai multor școli din localitățile din Argeș”, a declarat Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea și Facebook PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonlione.ro:

La Jocurile Olimpice ale Tineretului European. Bronz pentru înotătorul piteștean Theodor Proca!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole