Cristian Gentea: Consumul de energie din sistemul public de iluminat al Piteștiului a fost redus cu 82% !

de | 11.04.2024 10:50 | Pitești, Administrație

„Consumul de energie din sistemul public de iluminat al Piteștiului a fost redus cu 82% !”, transmite primarul Cristian Gentea.

Edilul subliniază faptul că acest lucru a fost posibil prin proiecte cu finanțare externă. Mai jos enumerăm următoarele:
  • Un număr de 252 de corpuri cu LED, cu eficiență energetică ridicată și sistem de dimare/telegestiune asigură acum iluminatul în Calea Craiovei, Exercițiu, Războieni, Pătrașcu Vodă, Bulevardul Eroilor și Bulevardul Frații Golești. Proiectul a fost în valoare de aproximativ 271.000 de euro, din care 74% sunt bani nerambursabili, cu finanțare AFM.
  • Alte 1143 de corpuri cu LED, cu eficiență energetică ridicată și sistem de dimare/telegestiune asigură, la rândul lor, iluminatul în Trivale, Tudor Vladimirescu, Mărășești – Exercițiu, Războieni, Găvana și Centru (zona BCR). Acest proiect fiind în valoare de aproximativ 1,2 milioane de euro, din care 85% sunt bani nerambursabili, din fonduri norvegiene.
  • 1010 de corpuri cu LED, cu eficiență energetică ridicată și sistem de dimare/telegestiune asigură, în completarea celor anterioare, iluminatul în cartierul Popa Șapcă, pe Bulevardul Armand Călinescu, pe Bulevardul 1 Decembrie și pe străzile: Republicii, Egalității, Teilor și Calea Drăgășani. Proiectul acesta a fost în valoare de aproximativ 1,1 milioane de euro, din care 90% sunt bani nerambursabili, cu finanțare AFM.
Credeți că ne-am oprit ? Nu! Avem cea mai harnică echipă pentru accesarea de fonduri”, transmite Cristian Gentea.
Acesta anunță că urmează alte 1139 de corpuri de iluminat LED, pentru care a fost aprobată deja cererea de finanțare, la AFM, pentru suma de aproape 982.000 de euro, în această perioadă având loc procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție.
Facem – și în alte zone ale Piteștiului – lumină, la costuri extrem de scăzute!
Mulțumesc pentru încredere!
Suntem o forță împreună!”, a mai adăugat Cristian Gentea. 
Foto: Facebook Cristian Gentea
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea

Ultimele articole