anchetaonline.ro

Criza în Polonia! Guvernul îndeamnă oamenii să strângă lemne de foc din păduri!

de | 04.06.2022 14:38 | Național, Economic

Polonezii traversează, la fel de greu ca și românii, această perioadă de explozie cumplită a costurilor aferente utilităților și nu numai. In ltimele săptămâni, în Polonia, inflația a crescut cu aproape 15%, iar prețul combustibilului a ajund la 1,87 USD/ litru.

În vedere reducerii presiuii financiare asupra cetățenilor pe fondul creșterii accelerate a facturilor de încălzire și pe fondul unei crize în aprovizionarea cu cărbunui, guvernul polonez a a anunțat populația că va avea undă verde (și chiar este sfătuită) să adune lemne de foc din păduri.

Anunțul autorităților din Polonia a venit vineri, acestea reamintindu-le oamenilor că pot să adune lemn de foc din păduri pentru a se încălzi.

În Polonia, criza financiară este denumită ”Putinflație”

Premierul Poloniei Mateusz Morawiecki

Premierul Poloniei-Mateusz Morawiecki. Credit foto: Agerpres|EPA

Este întotdeauna posibil, cu acordul pădurarilor, să colectăm ramuri pentru combustibil”, a sdeclarat ministrul adjunct al Climei și Energiei, Edward Siarka.

Purtătorul de cuvânt al Pădurilor de Stat, Michał Gzowski, a completat acest mesaj din campania publică, explicând însă că toți cei care doresc să strângă lemne au nevoie mai întâi de permisiunea pădurarilor din zonă, fie ea chiar și telefonică.

Lemnele de foc la care au acces liber, mai nou, cetețenii din Polonia sunt componente ale sistemului forestier deja căzute pe pământ, adică oamenii nu se pot apuca să taie copaci în acest demers de reducere a costurilor cu încalzirea.

Executivul polonez justifică această accelerare a crizei finanicare prin invazia rusă din Ucraina, numind-o ”Putinflacja” sau ”Putinflație”, în vreme ce opiziția consideră că ea este rodul eșecului duvernamental în a deține controlul asupra economiei.

Salariul mediu lunar în Polonia este de aproximativ 7110 zloți (1800 USD).


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ROBOR a sărit azi de 6%! Aflați cum puteți negocia cu băncile sau IFN-urile!

ROBOR a sărit de 6%! Aflați cum puteți negocia cu băncile sau IFN-urile!


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/camelia-badulescu/" target="_self">Camelia Bădulescu</a>

Articol scris de Camelia Bădulescu

Jurnalist cu 22 de ani de experiență în presa de investigații și manager al publicațiilor editate sub brandul Ancheta. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Relații Publice.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Polonia