anchetaonline.ro

Firma pe care condus-o Clotilde Armand – 4 milioane euro pentru supervizarea lucrărilor din Argeş la drumul expres Piteşti-Craiova

de | 04.06.2022 14:20 | Național, Economic

Egis România Sa, firmă al cărei fost director general este nimeni alta decât actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, prinde o nouă lucrare valoroasă!

Pentru că în această vară sunt programate să înceapă lucrările la tronsonul 4 al drumului expres Piteşti-Craiova, aflat exclusiv pe teritoriul judeţului Argeş, CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a desemnat recent firma care va superviza serviciile de proiectare şi execuţie.

Tronsonul respectiv este proiectat şi va fi executat de asocierea formată din SA&PE Construct, Spedition UMB şi Tehnostrade, care va încasa  617.080.915,60 lei (fără TVA).

În vederea urmăririi corectei utilizări a fondurilor disponibile și pentru a se asigura că antreprenorul proiectează și execută lucrările în conformitate cu obligațiile contractuale, în special în ceea ce privește durata, cantitatea, calitatea și costul proiectarii și al lucrărilor”, proiectul va fi supervizat de către o altă asociere, care la rândul ei va încasa pentru serviciile sale circa 4 milioane de euro. 

Conform anunţului de atribuire din SICAP, firma care va supraveghea buna desfăşurare a lucrărilor de construcţie a drumului expres Piteşti-Craiova pe teritoriul judeţului nostru este Egis România SA, pe care în trecut a condus-o ca director general nimeni alta decât actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand.

drumul expres Craiova pitesti Egis

În ultimii ani, firmele din consorţiul Egis au câştigat licitaţii în valoare de zeci de milioane de euro pentru studii de fezabilitate ori pentru servicii de supervizare a unor proiecte cu bugete uriaşe. Rolul lui Clotilde Armand este greu de estimat în acest succes.

Relația Clotilde Armand – Cătălin Drulă – subiect pentru numeroase comentarii suspicioase

Faptul că unele dintre contracte au fost semnate cu ministerul Transporturilor pe vremea când acesta era condus de către colegul de partid al lui Clotilde Armand, ministrul Cătălin Drulă, a stârnit numeroase comentarii, mai ales după ce Egis International şi-a adjudecat contractul de peste 13 milioane euro pentru supervizarea a trei loturi din centura Capitalei.

Drulă a plecat din guvern, dar Egis continuă să înregistreze succese semnificative în marile licitaţii. Pentru „Supervizarea proiectării și execuției pentru drum expres Craiova – Piteşti, tronson 4”, asocierea formată din Egis România, Egis International şi Search Corporation va încasa 19.416.156,08 lei (fără TVA).

Tronsonul 4 al drumului expres Piteşti-Craiova începe de la graniţa cu judeţul Olt, în localitatea Lunca Corbului, traversează teritoriul administrativ al oraşului Costeşti şi comuna Albota, după care ocolește pe la sud comuna Bradu, pentru ca ulterior să se racordeze la autostrada A1 București-Pitești la km 121.

Dacă lucrările se vor desfăşura conform graficului, în 2024, ar trebui să putem circula spre Craiova pe tronsonul din Argeş al noului drum expres.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada A1 | Cătălin Drulă | CNAIR | Costeşti | Craiova | Nicolae Movileanu