Cum va fi vremea în prima lună de vară

de | 28.05.2024 20:31 | Național, Lifestyle

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, perioada 28 mai – 24 iunie. Potrivit meteorologilor, în luna iunie vremea va fi predominant frumoasă. Vom avea temperaturi mai mari decât media specifică pentru această perioadă din an.

Vremea în săptămâna 28.05.2024 – 03.06.2024

La finalul lunii mai și începutul lunii iunie, temperaturile se vor situa peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor, dar cel mai cald va fi în vestul, nordul și centrul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vestul, nordul și estul teritoriului, în timp ce în rest vor fi deficitare.

Vremea în săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

În această săptămână va fi mai cald decât în mod normal mai ales în sudul, estul și local în centrul României.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în sudul, estul și local în centrul teritoriului și se va situa în jurul mediilor multianuale în rest.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Valul de căldură va persista și în intervalul 10 iunie – 17 iunie. Potrivit ANM, temperaturile vor fi peste cele normale în întreaga țară.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare local în nord-est și sud.

Vremea în săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Și în ultima săptămână a intervalului menționat vom avea parte de vreme caldă. Valorile termice vor fi peste cele specifice ale perioadei în toată țara.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în regiunile centrale și apropiat de cel specific pentru această săptămână în restul teritoriului.

Foto descriptiv playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș.Tânăr prins gonind cu 129 de km/h prin localitate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie

Ultimele articole