Un curier a jucat la păcănele banii încasați pe coletele cu plata ramburs

de | 16.11.2023 09:00 | Național, Eveniment

Un curier de 29 de ani, din Buzău, și-a însușit aproape 80 000 de lei din banii plătiți de clienți pentru coletele pe care tânărul le-a livrat celor care au făcut cumpărături online. În cele din urmă, totul a ieșit la iveală, iar tânărul este cercetat acum pentru delapidare.

Timp de două luni, în decembrie 2022 și ianuarie 2023, curierul a livrat sute de colete. Numai că, în cazul celor pentru care clienții au plătit ramburs, tânărul nu a virat mai departe banii în conturile firmelor care expediaseră produsele.

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, bărbatul şi-ar fi însuşit peste 77.700 de lei, sumă provenită din încasările ramburs ca urmare a livrării coletelor firmei de curierat la care era angajat”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Buzău.

A înregistrat livrările ca fiind reprogramate la cererea beneficiarilor, iar banii pe care în realitate îi primise, i-a băgat în propriul buzunar.

Angajatul avea obligaţia de a preda banii până la finalul zilei în contul beneficiarului contractant, activitate mascată de înregistrarea livrărilor ca reprogramate la cererea beneficiarilor”, mai informează Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău.

A procedat astfel în cazul a 42 de colete, însușindu-și peste 77.700 de lei. Bani pe care, ulterior, i-ar fi folosit pentru a juca la păcănele, relatează adevărul.ro

În cele din urmă, faptele sale au ieșit la iveală. În cursul zilei de marți, 14 noiembrie, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de delapidare. Miercuri, 15 noiembrie, el a fost dus în fața instanței, iar procurorul a dispus continuarea cercetărilor față de buzoian sub măsura controlului judiciar.

sursă foto adevarul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A fost prins de RADAR cu 134 de km/h prin Mioveni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Buzău

Ultimele articole