Curtea de Argeș: Tânăr de 20 de ani, prins băut la volan

de | 11.12.2023 23:45 | Județean, Eveniment

Pe 10 decembrie polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă, sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului, acționând atât pe raza
municipiului, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.

În urma acțiunilor, oamenii legii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.350 de lei, și au reținut 3 permise de conducere.

Tânăr de 20 de ani, prins băut la volan

Printre cei sancționați se află și un tânăr de 20 de ani, din Curtea de Argeș. El a fost prins la volan în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Ieri, 10 decembrie, tânărul se deplasa pe raza localității de domiciliu când a fost tras pe dreapta de polițiști, pentru un control de rutină.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că se află sub influența alcoolului.

Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul a fost dus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Pentru fapta sa, tânărul de 20 de ani s-a ales cu dosar penal, iar dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

Nicio zi fără șoferi băuți pe străzile argeșene

Depistat sub influența alcoolului a fost și un bărbat de 36 de ani, din Slatina, județul Olt. El a fost prins de polițiști în timp ce se deplasa pe bulevardul Petrochimiștilor din Pitești.

Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost dus la o unitate
medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Foto descriptiv Monitorul de Cluj

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mașină ieșită în decor, la Albota!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş | Pitești

Ultimele articole