La Curtea de Argeș se fac ultimii pași pentru implementarea transportului în comun cu autobuze electrice

de | 25.03.2024 09:48 | Curtea de Argeș, Administrație

Unul dintre proiectele implementate la Curtea de Argeș cu fonduri europene și care se apropie de final este ”Dezvoltarea transportului public”, investiție în valoare de aproape 10 milioane de euro în urma căreia transportul local se schimbă total.

Sursă foto: ediția tipărită.

”Una dintre problemele pe care locuitorii orașului nostru au reclamat-o este cea a transportului în comun. Acum, cetățenii vor avea posibilitatea să circule cu autobuze electrice în condiții foarte bune, să aștepte în stații amenajate corespunzător, să afle din timp când vine autobuzul”, spune primarul municipiului, Constantin Panțurescu.

Acum se lucrează la asfaltarea străzii de acces către autobaza amenajată în cartierul Progresu, în care vor staționa cele 14 autobuze electrice achiziționate în cadrul proiectului.

Sursă foto: ediția tipărită.

”Mai este o veste bună – asfaltarea acestei bretele a străzii Lt. Pavelescu, accesul la autobază, închide astfel un inel al celor două bretele ale acestei străzi, plus strada Cuza Vodă. Cetățenii din acest cartier au așteptat cu nerăbdare introducerea canalizării și asfaltarea străzii”, mai adaugă edilul Curții de Argeș.

Ce se face în cadrul proiectului ”Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”

Obiectivul general al proiectului ”Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”, finanţat din fonduri europene, ”vizează dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș şi reducerea emisiilor GES prin îmbunătățirea condițiilor de deplasare, creșterea mobilității cetăţenilor prin modernizarea sistemului de transport public local, respectiv prin creșterea siguranței și confortului participanților la trafic”, conform prezentării oficiale.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: realizarea unui garaj/autobază, inclusiv infrastructura tehnică aferentă; modernizarea transportului în comun prin achiziționarea a 14 autobuze electrice; construirea/amenajarea/modernizarea stațiilor de transport public; construirea stațiilor de alimentare a autobuzelor electrice; modernizarea transportului în comun prin implementarea unui sistem de management informatizat; crearea/extinderea/modernizarea sistemelor de bilete de călători; reabilitare străzii Lt. Pavelescu – cele două tronsoane care asigura accesul spre garaj/autobază.

Sursă foto: ediția tipărită.

Mai mult, au fost amenajate 18 stații de reîncărcare electrică achiziționate /instalate/construite pentru autobuzele alimentate electric, un depou/autobază, vor fi construite/modernizate/reabilitate 52 de stații de transport public şi va fi implementat un sistem de managementul traficului.

Lungimea infrastructurii rutiere (cu statut de stradă urbană) utilizată prioritar de transportul public de călători în vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2 din transport reabilitată va fi de 0,464 kilometri. În plus, vor fi plantaţi 58 de arbuşti.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Automăturătoare nouă pentru curățarea și spălarea străzilor din Curtea de Argeş

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constantin Panțurescu | Curtea de Argeş