Val de cutremure astăzi în România! Trei seisme în doar câteva ore

de | 07.05.2024 18:33 | Național, Eveniment

Trei seisme slabe au fost înregistrate astăzi, în a treia zi de Paște, în România.

Primul, cu magnitudinea de 2,8 grade Richter, a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Prahova. Potrivit informațiilor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului, mișcarea tectonică s-a produs la ora 06:41 și a avut o adâncime de 117.5km.

Seismul a avut loc în proximitatea unor orașe importante din regiune, la doar 40 de kilometri sud de Brașov, 49 de kilometri nord de Ploiești, 54 de kilometri sud de Sfântu-Gheorghe, 66 de kilometri nord-est de Târgoviște, 72 de kilometri vest de Buzău.

Din fericire, acest seism a avut o magnitudine mică și nu a provocat daune materiale.

Al doilea cutremur a avut loc la circa două ore distanță. Acesta s-a produs la ora 08:31:33, în Maramureș.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul a fost unul slab cu magnitudinea ml de 2.4.

Acesta s-a produs la adâncimea de 3.4km, în apropierea următoarelor oraşe:  la 54 de kilometri nord de Bistrița și la 55 kilometri este de Baia Mare.

A fost urmat de un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, produs la ora 10:41.

Seismul din zona seismică Vrancea a avut loc la adâncimea de 22.3km, în apropierea următoarelor oraşe: la doar 8 kilometri nord-est de Focșani, la 62 de kilometri sud-vest de Bârlad, la 67 de kilometri nord-vest de Galați, la 73 de kilometri nord-est de Buzău, 75 kilometri nord-vest de Brăila, la 97 de kilometri sud de Bacău.

Foto descriptiv Evenimentul Zilei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cu victime în Topoloveni! Două autoturisme implicate

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: INFP

Ultimele articole