anchetaonline.ro

Dacia, tot mai aproape să ajungă pe mâna chinezilor

de | 25.10.2022 22:16 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Mioveni

În urmă cu aproximativ două luni au apărut primele informații publice cu privire la posibilitatea ca acțiunile la divizia de vehicule cu motoare cu ardere internă a Renault, să fie cumpărată de Geely Automobile Holdings din China sau un grup petrolier.

Recent, surse din piața auto au dezvăluit că 40 % dintre acțiunile de la Dacia ar urma să ajungă pe mâna chinezilor, potrivit Impact.ro.

De asemenea, Renault ar păstra 40% din fabrica respectivă, iar 20 % va merge la compania Saudi Aramco.

În ceea ce privește producția de autovehicule, aceasta va fi în continuare în posesia grupului francez.

Este vorba doar de partea de motoare termice, nu și producția de mașini. Aceasta rămâne ca și până acum, în proprietatea Renault”, au declarat surse din cadrul companiei, potrivit Libertatea.

Decizia ar urma să fie anunțată în această toamnă, atunci când modalitatea de separare a celor două entități „Ampere” (electrice) și „Horse” (termice) va fi dezvăluită.

Nu avem nicio intenție să renunțăm la această afacere” a ținut să puncteze șeful Renault explicând că decizia de a crea entitate a fost luată în ideea că în 10 sau 15 ani mașinile cu motoare termice vor putea fi vândute doar în afara Europei ca urmare a deciziilor Comisiei Europene.

Responsabilitatea mea este să anticipez acest lucru și să organizez grupul pentru a putea continua activitatea. Știind că în 2040, conform proiecțiilor, mașinile cu ardere vor reprezenta în continuare 60% din vânzările la nivel mondial”, informa șeful Renault, Luca de Meo, în cadrul unui interviu acordat publicației franceze Les Echos în această vară.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste bună! Mai mulți bani pentru angajații DACIA

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: