anchetaonline.ro

Dacika, la Filarmonica Pitești de Ziua Națională

de | 29.11.2022 10:55 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Dacika, la Filarmonica Pitești!

 

Filarmonica Pitești organizează joi, 1 decembrie, de Ziua Națională, concertul simfonic extraordinar Dacika. Acesta va avea loc de la ora 19.00, în Sala Simfonia.

Solistul Mihai Toma, participă, în premieră, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești. Acesta va interpreta: Barbu lăutaru, Tudorițo nene, Mocirița, Tezaur folcloric, Unde e Târgoviștea, Lie Ciocârlie, Așa-i românul, Cântec despre Bucovina, Hora Unirii, Flutaka, Sun dance, Balada lui Ciprian Porumbescu.

La realizarea concertului extraordinar vor contribui și Diana Jipa (vioară), Daniela Bucșan (voce), Ștefan Doniga (clape) și Alexander Himley Benavides (percuție).

 

Mihai Toma este primul producător de muzică modernă care a participat la Festivalul Internațional „George Enescu”, oferind publicului șasde remixuri ale celor mai cunoscute teme ale celebrului compozitor clasic George Enescu: „Enesciada 2015”.

 

Muzica sa combină sunete electronice, ritmuri Chill-Out sau Up-Tempo, percuție etnică și teme populare inspirate din tradițiile românești, precum și din culturile din întreaga lume.

 

Albumul Dacika conține cântece electronice, chillout, world music cu sonorități moderne, spațioase, ritmice și spirituale îmbinând cu grație instrumentele populare românești – fluier, flaut, taragot, vioară – cu sunete sintetice new age și orchestra clasică, fiind apreciat de publicul român și străin”, precizează reprezentanții Filarmonicii.

 

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului.

De menționat faptul că pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești