anchetaonline.ro

Argeșeanul Dan Bica – revalidat în conducerea Grupului Parlamentar PNL din Senatul României

de | 14.09.2023 11:00 | Județean, Din ediția tipărită, Politic

Parlamentarii au revenit din vacanță la începutul lunii septembrie. Și în noua sesiune, argeșeanul Dănuț Bica rămâne în conducerea Grupului Parlamentar PNL din Senatul României, care cuprinde 39 de membri. Domnia-sa a fost revalidat pe funcția de vicelider.

De asemenea, senatorul Dănuț Bica a prezentat și misiunea asumată de către președintele Senatului, Nicolae Ciucă, pentru următoarele luni, care sunt, implicit, și ale grupului PNL.

Prioritățile legislative ale noii sesiuni parlamentare sunt, în mod categoric, măsurile fiscale necesare echilibrării bugetare și jaloanele din PNRR care vizează reformarea sistemului general de pensii, a pensiilor de serviciu și o nouă lege a salarizării din sectorul public. De îndeplinirea acestor jaloane depinde accesul României la fondurile europene din PNRR. Nu ne permitem să pierdem acești bani. De aceea, le cer colegilor senatori ca mobilizarea pentru dezbaterea și votarea obiectivelor legislative din PNRR să fie una exemplară.

 

De asemenea, urmărim ca legile să fie mai simple și mai clare. Și în această sesiune de toamnă, voi continua să lucrez la eliminarea suprapunerilor din acte normative și la reducerea birocrației.

 

Ca președinte al Senatului, îmi asum să contribui la reclădirea încrederii cetățenilor în instituția parlamentară. Pentru acest obiectiv sunt necesare o atitudine echilibrată și un comportament serios, fără circ și fără gesturi la limita bunului-simț. Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic, ci a muncii pentru cetățeni și a profesionalismului.”, a declarat Nicolae Ciucă la deschiderea sesiunii de toamnă.

 

Foto descriptiv

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Finanţare de 894.000 lei pentru o centrală fotovoltaică la complexul de porci Macro Suin din Costeşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: