Daniel Eftimie, antreprenor, medic „Perseverența m-a ghidat prin provocări, încrederea în forțele proprii și în ceilalți a consolidat relațiile, iar adaptabilitatea mi-a permis să mă pliez la schimbări!”

de | 14.02.2024 18:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Manager general al centrului medical Parga Sat – un centru cu o tradiție de 30 de ani în sistemul privat de sănătate din județ, medic stomatolog și, în egală măsură, dezvoltator al proiectului privat Priceless Dent, Daniel Eftimie face parte din categoria tinerilor specialiști ai Argeșului care au construit dincolo de profesie, mergând spre antreprenoriat și spre asumarea unor răspunderi manageriale complexe, cu vrednicie și determinare. După finalizarea studiilor, s-a specializat în parodontologie și a profesat la nivelul unor unități medicale de stat și private din capitală, până când a făcut pasul spre propriul proiect și a înființat clinica Priceless Dent din Câmpulung. În 2021, a mai adăugat în portofoliul său managerial și preluarea conducerii centrului Parga Sat. Aici a dezvoltat constant paleta de servicii și specialități medicale și și-a asumat – alături de întreaga echipă de profesioniști cu care lucrează – un deziderat ambițios de excelență în medicină pentru o întreagă zonă a Argeșului.

Nu proiecțiile efective din copilărie, ci principiile care au stat la baza lor sunt constanta evoluției, ca om și ca profesionist, a medicului Daniel Eftimie. Drumul său a evoluat odată cu maturizarea, în căutarea unei activități cu impact durabil, explică domnia-sa.

Deși planurile mele de copil nu s-au regăsit exact în cariera de stomatolog, esența lor a rămas aceeași – să aduc un impact pozitiv în viețile celor din jur. Alegerea stomatologiei a fost motivată de convingerea că un zâmbet sănătos deschide noi orizonturi și reprezintă un pilon esențial în susținerea sănătății generale.”

Pregătirea profesională solidă, conectarea permanentă la noutățile și evoluția medicinei stomatologice, buna-credință și determinarea de a construi durabil au dat repede roade. Au mai ajutat câteva trăsături de caracter și, desigur, puterea mare de muncă.

Perseverența m-a ghidat prin provocări, încrederea în forțele proprii și în ceilalți a consolidat relațiile, iar adaptabilitatea mi-a permis să mă pliez la schimbări și inovații constante în domeniul stomatologiei și al  medicinei generale.“ – detaliază Daniel Eftimie.

Domnia-sa apreciază că generația actuală de manageri și specialiști are de înfruntat o lipsă semnificativă de predictibilitate în contextul socio-profesional, dar și un deficit mare în ceea ce privește forța de muncă specializată. Aceste provocări evidențiază nevoia urgentă de reforme în educație, pentru a asigura o pregătire adecvată și pentru a răspunde cerințelor pieței muncii, consideră Daniel Eftimie.

În ciuda acestor provocări și greutăți, tânărul medic privește cu optimism și entuziam către planurile pentru 2024, an în care, spune domnia-sa, proiectele profesionale pe care le are capătă noi dimensiuni.

Upgradarea domeniului stomatologic nu se rezumă doar la echipamente avansate, ci vizează și soluții inovatoare de tratament, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății unui număr extins de pacienți. Proiectul Centrul Medical Parga Sat aspiră la diversificarea specializărilor medicale pentru a răspunde cerințelor pieței din ce în ce mai complexe, promovând astfel o îngrijire medicală integrală, de cea mai bună calitate și adaptată la nevoile comunității.“

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole