Pitești: Amendat cu 4.000 de lei pentru că nu utiliza cardul tahograf

de | 14.02.2024 18:01 | Județean, Eveniment

Un șofer din București s-a ales cu o amendă usturătoare, după ce a fost prins conducând fără cardul tahograf.

Polițiștii l-au depistat pe tânărul de 25 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea o autoutilitară cu care tracta o remorcă, pe str. Lânăriei din municipiul Pitești. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că tânărul, având calitatea de conducător auto profesionist, nu utiliza cartela tahograf.

În urma ispravei sale, bucureșteanul s-a ales cu o amendă în valoare de 4.000 de lei, iar vehiculul i-a fost reținut până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora.
Totodată, având în vedere că prin aplicarea protocolului tahograf rezultă că diminuarea cu 2 ore sau mai mult a perioadei minime de repaus zilnic, a fost dispusă imobilizarea ansamblului auto până la îndeplinirea cerințelor specifice pentru timpii de repaus.”, transmite IPJ Argeș

Din păcate, şoferii profesionişti, care vor să conducă mai mult decât le permite legea, îşi riscă viaţa pentru un ban în plus.

Foto descriptiv observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Polițiștii au desfășurat activități preventive în mai multe școli din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Pitești

Ultimele articole