Dănuț Bica: „Astăzi se împlinesc 159 de ani de la nașterea lui Ion I.C. Brătianu”

de | 20.08.2023 11:05 | Național, Politic

Senatorul Dănuț Bica amintește în mediul online, faptul că astăzi se împlinesc 159 de ani de la nașterea lui Ion I.C. Brătianu.
În ziua de 20 august a anului 1864, la Florica, venea pe lume cel mai mare om de stat pe care l-a dat România modernă.”
Acesta a ocupat funcții de conducere și a fost extrem de apreciat în special în postura de prim-ministru.
Exponent al celei mai importante familii de oameni politici români, Ion I.C. Brătianu, cunoscut și ca Ionel Brătianu, a fost lider al Partidului Naţional Liberal timp de 19 ani, de cinci ori preşedinte al Consiliului de Miniştri, mai mult decât oricare alt om politic român, de trei ori ministru de Interne, de două ori ministru al Apărării Naţionale şi de două ori ministru al Afacerilor Externe, dar s-a remarcat, mai ales, ca prim-ministru.”
Senatorul amintește de asemenea faptul că Regele Ferdinand I îl considera pe Ion Brătianu „zodia bună a României”, fapt pentru care rivalii săi politici l-au numit „rege neîncoronat”.
Cei 63 de ani de viaţă ai lui Ionel Brătianu sunt chiar anii făuririi României moderne, cu marile idealuri, marile cumpene (Primul Război Mondial) şi marile împliniri (desăvârşirea unităţii naţionale, bătălia pentru interesele româneşti la Conferinţa de Pace de la Paris, în 1919, reformele agrară şi electorală)”, mai adaugă senatorul. 
Dănuț Bica încheie postarea sa cu un citat al marelui om politic, Ion I.C. Brătianu:
Adevărata democraţie înseamnă cârmuirea poporului prin sine însuşi. Orice democrație, îşi află, desigur, în fruntaşii săi o călăuză binefăcătoare, dar tot reazimul şi toată nădejdea nu poate s-o aibă decât în propria-i înţelepciune şi propria-i energie. Căutaţi şi îndemnul şi puterea de a înfăptui în voi, şi numai în voi înşivă!”.
Foto: Facebook Bica Danut 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica

Ultimele articole