Dănuț Panțoiu: Când ne străduim să devenim mai buni decât suntem, totul în jurul nostru devine mai bun!

de | 30.01.2023 16:15 | Lifestyle

 

Să îl ai drept tată pe avocatul Dan Panțoiu, unul dintre cele mai respectate nume ale Baroului Argeș, nu înseamnă să stai în umbra notorietății sale, ci să ai privilegiul să înveți de la cei mai buni. Dănuț-Mihai Panțoiu i-a pășit pe urme în ceea ce privește profesia, dar o face în stilul său, având o voce distinctă și o abordare care îl face să fie un avocat la fel de apreciat în breasla sa. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București și este avocat în Baroul Argeș din 2002, fiind unul dintre modelele de succes ale generației sale. Dănuț Panțoiu este, de asemenea, și mediator și arbitru în cadrul Camerei de Arbitraj. Casa de Avocatură Dan Panțoiu și Asociații, în care lucrează cot la cot cu propriul tată, este, în continuare, una dintre cele mai apreciate din Argeș și din regiune.

Începe încă un an cu plăcerea pe care ți-o oferă provocările oricărui început, plin de optimism și pregătit să iasă din nou din zona de confort.

Ne străduim să devenim mai buni. Când ne străduim să devenim mai buni decât suntem, totul în jurul nostru devine mai bun.

Începuturile sunt pline de provocări și necunoscut, sunt despre schimbări, transformări, ieșirea din zona de confort și din obișnuință și a o lua pe cărări nebătătorite de tine până acum.

Plănuiesc să pornesc ca la început, cu toată energia și tot entuziasmul, cu mai multă înțelepciune și răbdare, cu toată experiența și determinarea acumulate.”, ne-a declarat avocatul Dănuț Panțoiu.

Aparține unei generații de aur, de profesioniști bine pregătiți, dar, mai ales, cu dragoste pentru profesie și chef de muncă. Asta face și diferența între un avocat bun și unul care vede în avocatură doar un job.

Cred că mai există oameni pregătiți, dar din ce în ce mai puțini doresc să se pregătească. Cei care vin din spate sunt din ce în ce mai puțin interesați în a parcurge pas cu pas etapele pentru a deveni specialiști. Cred că avocatura a traversat momente din ce în ce mai grele, după ce în anii 90’ – 2010 a avut cea mai bună perioadă.”

Probabil că genul acesta de perioade nici nu se vor mai întoarce, pentru că și oamenii care vin din spate sunt altfel. Dănuț Panțoiu se numără însă printre norocoșii care au șansa să lucreze alături de cei mai buni. Din acest punct de vedere, într-un anume fel, în insula sa de normalitate populată cu profesioniști care… nu se mai fabrică (nici în ceea ce privește pregătirea și nici caracterul sau noblețea sufletească), încă mai trăiește în cea mai bună perioadă a avocaturii. Chiar și așa, la nivel micro.

Care este momentul de care a fost cel mai mândru în cariera de până acum?

Orice pas înainte m-a făcut și mă face să fiu mândru. Mereu am fost cu gândul la următorul.”, ne mărturisește Dănuț Panțoiu.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Prodănel. Traseu antreprenorial construit cu determinare, inițiative și curaj în asumarea riscurilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Panțoiu

Ultimele articole