Data la care intră banii pe cardurile sociale pentru alimente. Anunțul făcut de ministrul Adrian Câciu

de | 14.04.2024 23:20 | Național, Economic

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat data la care vor intra banii pe cardurile sociale pentru alimente în luna aprilie.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook acesta anunță că încărcarea cardurilor pentru alimente cu o nouă tranşă de 250 de lei va începe luni, 15 aprilie, pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili.

De mâine, 15 aprilie, începe încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu o nouă tranşă de 250 lei pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili.

Procesul de încărcare a cardurilor se va desfăşura în perioada 15-25 aprilie 2024”, a scris Adrian Câciu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Procesul de încărcare a cardurilor va dura până pe 25 aprilie. Prin urmare, cea de-a doua tranșă de 250 de lei urmează să ajungă la fiecare beneficiar înainte de Paște, fiind un ajutor în preajma sărbătorilor.

Românii care fac parte din categoriile vulnerabile și beneficiază de acest program pot să utilizeze cei 250 de lei pentru achiziționarea de alimente sau pentru mese calde.

Cine beneficiază de cardurile sociale?

Conform anunțului ministrului Adrian Câciu, beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt:

  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii de cel mult 2.000 lei.
  • familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, având venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.
  • familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.
  • persoanele și familiile care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.
  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în
  • baza legilor cu caracter special, cu venituri lunare de cel mult 2.000 lei.
  • persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste bună pentru proaspetele mămici! Vor primi tichete sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Câciu | Guvernul României

Ultimele articole