Veste bună pentru proaspetele mămici! Vor primi tichete sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei

de | 12.04.2024 11:19 | Național, Economic

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse vine cu o veste bună: mamele cu venituri mici, aflate în situații defavorizate sau mamele minore vor primi tichete sociale pe suport electronic în valoare de 2000 de lei. Ordonanța de urgență a fost adoptată de Guvern.

Astfel, acestea vor primi 2000 de lei pentru fiecare copil în vârstă de până la 3 luni, bani cu care pot cumpăra produse specifice trusoului pentru nou-născuți. De această formă de sprijin au beneficiat deja mamele aflate în situații defavorizate și anul trecut, peste 13.500 de trusouri fiind susținute deja prin acest mecanism. Programul a fost extins și pentru perioada 2024-2027. Ordonanța mai prevede și scutirea de la plata contribuției sociale în cazul indemnizațiilor de concediu medical pentru gravide, mame cu copii bolnavi, pacienți cu afecțiuni oncologice și pentru alte cazuri de urgență. Potrivit celor de la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, bugetul total destinat acestui program este de 120 de milioane de euro, fonduri alocate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, iar coordonatorul măsurii este Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene.

Sursă foto: Facebook Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

După Campionatul European de Ju-Jitsu la Pitești. Specialiștii estimează venituri importante pentru sectorul HoReCa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Familiei

Ultimele articole