David Popovici, în finala de 200 m liber de la Sette Colli Trophy

de | 25.06.2023 16:12 | Știri, Lifestyle, Național

David Popovici, în vârstă de 18 ani, s-a calificat și în finala de la 200 m liber la Sette Colli Trophy (Roma), cu timpul de 1:47.99 min., probă în care, anul trecut, a devenit cel mai tânăr campion mondial la masculin. Finala va fi transmisă în această seară, în direct pe TVR Info.

Astfel, după ce ieri a câștigat finala de la 100 m liber, elevul lui Adrian Rădulescu va evolua și în cea de la 200 m liber, în această seară, de la ora 20:02, ora României. Finala va fi transmisă în direct pe TVR Info, transmit cei de la Agenția Națională pentru Sport.

Anul trecut, la Campionatul European de Natație Seniori de la Roma, David Popovici a cucerit medalia de aur la 200 m liber și a stabilit trei noi recorduri ale probei. Timpul său din finala de atunci: 1:42.97 min. – la doar 0:00.97 min. de recordul mondial de seniori – a reprezentat un nou record mondial și european de juniori, dar și un nou record al competiției. ”După ce făcuse dubla 100 m – 200 m liber la Campionatul Mondial de la Budapesta, David reușea același lucru și la Europenele de la Roma, devenind cel mai bun înotător din lume în aceste două probe și celebru în întreaga lume. Proba de 200 m liber este și cea în care s-a clasat pe locul 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Agenția Națională pentru Sport.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sette Colli Trophy-David Popovici şi Andrei Anghel, în finale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: David Popovici