anchetaonline.ro

De 10 ani nu s-au mai făcut licitații pentru transportul județean

de | 21.02.2022 10:06 | Administrație, Anunțuri

maxi taxi pitesti

Pe data de 23 februarie, la sediul Consiliului Județean Argeș, va avea loc dezbaterea publică pe marginea proiectului de hotărâre privind aprobarea programului de transport rutier de persoane prin servicii regulate în județul Argeș cu valabilitate 2022 – 2031. Evenimentul va avea loc în sala mare de ședințe a CJ Argeș, începând cu ora 9.00.

Deja s-au primit 18 de propuneri din partea firmelor de transport, a cetățenilor și a unităților administrativ-teritoriale, care au ca temă fie modificarea unor trasee, fie scoaterea lor sau introducerea unora noi.

După cum ne-a declarat vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu, ultima licitație pentru trasee a fost organizată în 2013, pentru o durată de 5 ani, inițial, și, ulterior, s-a mers pe prelungiri. În prezent, programul de transport prin curse regulate al judeţului Arges cuprinde 144 de trasee deservind 95 UAT-uri, ce totalizează 1315 curse. În cadrul studiului de trafic se arată însă că 46 de trasee nu se efectuau la momentul efectuării analizei.

De asemenea, așa cum ne-a mai explicat vicele Marius Nicolaescu, ca urmare a constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Piteşti, patru dintre localitățile din jurul municipiului vor fi deservite de Publitrans. Așadar, Piteşti, Bascov, Bradu şi Mărăcineni vor fi scoase din licitația pentru traseele județene, care, probabil, se va încheia la finele acestui an.

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | CJ Arges | Marius Nicolaescu
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă, secretar general al redacțiilor Ancheta, cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: