anchetaonline.ro

Preoții îi vor încuraja pe creștini să își declare corect apartenența religioasă

de | 21.02.2022 10:02 | Eveniment, Național

IPS Calinic

„Privitor la organizarea recensământului populației și locuinţelor din România în perioada 01 februarie – 17 iulie 2022, Sfântul Sinod a aprobat ca centrele eparhiale din țară și din străinătate să transmită personalului clerical îndemnul de a-i încuraja pe credincioși să-și îndeplinească această datorie civică și să își declare apartenența religioasă corectă, mai ales prin autorecenzare, în perioada 14 martie – 15 mai 2022.”, se arată în comunicatul emis de Biserica Ortodoxă Română în care sunt prezentate ultimele decizii ale Sfântului Sinod.

La nivelul județului nostru, consilierul eparhial pr. Andrei Michai ne-a explicat cum se va pune în practică această hotărâre. „Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, conform indicațiilor Patriarhiei Române, va transmite tuturor unităților de cult din cadrul Eparhiei îndemnul de a respecta legislația cu privire la recenzarea populației și a locuințelor, oferind toate informațiile solicitate, fie prin autorecenzare, fie prin interviu direct. În dorința realizării unui recensământ onest și întrucât biserica argeșeană consideră că este o datorie cetățenească să participi la recensământ, vom transmite îndemnul scris către slujitorii Sfintelor Altare de a-i informa pe creștinii ortodocși din cuprinsul județului Argeș  să își declare apartenența religioasă corect, deoarece în acest fel se poate realiza o evidență și statistică clară cu privire la numărul creștinilor ortodocși din țara noastră. Credem că aceasta nu va fi o lucrare cu greutate de realizat, ci o situație firească pentru poporul român, încreștinat de Sfântul Apostol Andrei dintru începuturi.”

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă, secretar general al redacțiilor Ancheta, cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: