Decizie în cazul parcării în Mamaia și Constanța! Se suspedă plata pe timp de noapte

de | 26.07.2022 23:02 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

În urma scandalului taxei de parcare în Constanța și în stațiunea Mamaia, Consiliul Local a decis, marți, ca plata parcării să fie suspendată între orele 19:00-09:00, până la 31 decembrie, inclusiv, conform proiectului de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi.

Această măsură a fost luată după valul de critici din partea hotelierilor, care susțin că tarifele mari la parcare au făcut turiștii să fugă de stațiunea Mamaia.

Amintim că taxa de parcare a fost introdusă în luna mai, iar prețul era de 4 lei pe oră. Prin urmare, un șofer ajungea să plătească aproape 100 de lei pe zi pentru locul de parcare în Mamaia și Constanța.

Primăria Constanța a precizat că decizia prin care vor fi închiriate locuri de parcare în Mamaia de către hotelieri, va fi îmbunătățită de comun acord, între Confort Urban și agenții economici prin simplificarea modalității de contractare și introducerea unor abonamente la purtător.

Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziția turiștilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanța pentru plata parcării. La acest moment în stațiunea Mamaia, din cele 6900 de locuri de parcare sunt contractate doar 100 sunt cu abonament unic iar aproximativ 1200 cu abonament suplimentar. În acest fel, ne dorim să creștem numărul locurilor contractate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate 1300 de locuri de parcare din cele 6900 disponibile”, a transmis instituția.

Foto G4media.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constanța | Mamaia