Deputatul Adrian Miuțescu, despre propunerea liberalilor de comasare a alegerilor: „Oamenii vor fi bulversați dacă la urne vor avea în față 6 buletine de vot!”

de | 07.02.2023 20:40 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Politic

Anul 2024 este electoral, în care au loc nu mai puțin de 4 runde de alegeri, respectiv, europarlamentare în primăvară, locale în septembrie și, ulterior, parlamentare și prezidențiale. În acest context, PNL a propus începerea demersurilor pentru comasarea alegerilor, motivând că, dacă rămâne calendarul actual, 2024 va fi un an ratat, care va obosi economia și populația. Mai mulți lideri de partide au luat poziție referitor la această propunere venită din partea liberalilor, printre care și deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședintele Forța Dreptei, care a dorit să îi dea replica chiar președintelui PNL Argeș, Alina Gorghiu, care conduce și Senatul.

Călcând în picioare principiile democratice pe care PNL le-a apărat dintotdeauna, conducerea actuală încearcă să se folosească de primarii liberali pentru a deghiza managementul dezastruos al partidului. Folosindu-i ca agenți electorali, speră să obțină câteva procente în plus. Cetățenii trebuie însă să fie ajutați să voteze în cunoștință de cauză. Oamenii vor fi bulversați dacă la urne vor avea în față șase buletine de vot: pentru primar, Consiliul Local, Consiliul Județean, președintele CJ, Camera Deputaților și Senat. Procesul electoral ar fi viciat, iar campania electorală va fi comprimată într-un amalgam de promisiuni.

Nu putem fi de acord să se folosească metode nedemocratice și neconstituționale pentru mascarea lipsei de performanță a conducerii PNL. Curtea Constituțională a decis în 2012 că legea privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale este neconstituțională. Această năstrușnicie nu a mai fost practicată niciodată în România.

Singurele tipuri de alegeri care au fost comasate au fost parlamentarele și primul tur al prezidențialelor, în anul 2004. De ce nu propuneți așa ceva și acum?”– a fost mesajul transmis de către deputatul Adrian Miuțescu.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole