anchetaonline.ro

Deputatul Adrian Miuțescu: „La mulți ani, Europa, la mulți ani, români!”

de | 09.05.2023 11:00 | Știri, Județean, Politic

Astăzi, 9 mai este Ziua Europei, zi în care se celebrează pacea și unitatea în Europa. Cu acest prilej, deputatul Adrian Miuțescu a transmis următorul mesaj pe pagina sa de socializare:
În fiecare an, de Ziua Europei sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.
Marcăm, tot astăzi, finalul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, care a însemnat o nouă etapă în istoria lumii. Acum, poate, mai mult ca oricând în ultimele decenii, nu trebuie să uităm ce au însemnat și ce suferințe au adus perioadele de conflict. În fața unor amenințări reale la adresa securității cetățenilor Europei, soluțiile pot fi găsite doar prin dialog și cooperare la nivel național, european și internațional.
Și nu în ultimul rând, pentru noi, românii, ziua de 9 mai are și altă semnificație specială: marcăm Ziua Independenței de Stat a României. Se împlinesc 146 de ani de când, în 1877, Mihail Kogălniceanu, în calitate de ministru de externe, spunea în fața deputaților țării: ”Suntem o naţiune liberă şi independentă!”, discurs urmat de adoptarea rezoluției prin care a fost proclamată independența.
Respect și recunoștință, înaintașilor noștri, care ne-au lăsat moștenire România independentă!
La mulți ani, Europa, la mulți ani, români!”, este mesajul transmis de deputatul Adrian Miuțescu 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu