Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura – Oprescu: ”Să purtăm cu mândrie Tricolorul românesc!”

de | 26.06.2023 10:35 | Știri, Județean, Național, Politic

Astăzi sărbătorim Ziua Drapelului Național. Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național printr-o lege adoptată în 1998. Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura – Oprescu, precizerază că ”alături de stema și de Imnul României, drapelul trebuie prețuit de către toți românii”.

Sursa foto: Facebook Simona Bucura Oprescu

”26 iunie este Ziua Drapelului Național, o zi în care ne reafirmăm o dată în plus dragostea de țară și respectul pentru înaintași și momentele importante ale istoriei.

Alături de stema și de Imnul României, drapelul trebuie prețuit de către toți românii, semnificând identitatea noastră și sacrificiile făcute de înaintașii noștri pentru integritatea și independența poporului nostru.

Dragi români, oriunde ne-am afla haideți să purtăm cu mândrie Tricolorul românesc!”, a scris Simona Bucura – Oprescu pe pagina de Facebook.

Ziua Drapelului Național pe 26 iunie a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

”Drapelul României reprezintă identitatea noastră ca națiune”

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

Un mesaj referitor la Ziua Drapelului Național a transmis și primarul Piteștiului Cristian Gentea după participarea la manifestările prilejuite de marcare a acestei zile.

”Drapelul României reprezintă identitatea noastră ca națiune. Culorile sale vibrante, simboluri încărcate de semnificație, reflectă unitatea și solidaritatea tuturor românilor.

Drapelul ne amintește că suntem datori să ne slujim cu devotament patria, să ne protejăm valorile, să păstrăm independența și suveranitatea României.

În fiecare zi, în special în momente de sărbătoare, indiferent de locul în care ne aflăm, să-l cinstim cu demnitate și mândrie!

Să transmitem, astfel, generațiilor viitoare că Tricolorul este esența aspirațiilor noastre comune: limbă, cultură, popor!”, a scris Cristian Gentea, primarul Piteștiului pe pagina de Facebook.

Bine de știut!

Legea nr. 75/1994, privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice s-a modificat din 23 iunie 2023, odată cu intrarea în vigoare a Legii 176/2023. Astfel, în Legea 75/1994 se introduce un nou paragraf ce stabilește că “pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripții și simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare”.

O altă prevedere introdusă acum stabilește că “pe toată durata intonării imnului național asistența va intona imnul sau va păstra tăcerea”.

Se mai stabilește că în locurile în care se arborează drapelul României pot fi arborate și drapelul Uniunii Europene și cel al NATO.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura – Oprescu si Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura – Oprescu: Sprijinim sectorul construcțiilor din România!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole