Subiecte Bacalaureat 2023: Ce a picat la Limba Română

de | 26.06.2023 10:55 | Știri, Eveniment, Național

Luni, 26 iunie, s-a dat start examenului de Bacalaureat 2023, debutând cu prima probă, cea la Limba şi Literatura Română.

Elevii au intrat în sălile de clasă la ora 08:30, iar examenul a început la ora 09:00, având la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

La primul subiect, candidații au avut de redactat un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă oamenii trebuie sau nu să exprime recunoştinţă faţă de şcolile în care au fost formaţi.

La cel de-al doilea subiect, absolvenții cu profil real şi tehnologic,au avut de comentat, în minimum 50 de cuvinte, poezia „A mele visuri…”, evidenţiind realaţia dintre idea poetică şi mijloacele artistice.

În ceea ce privește subiectul al treilea, cei cu profil uman, au avut de caracterizat un personaj dintr-un text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu, iar cei cu profil real şi tehnologic au avut de prezentat particularitățile unui text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu, relatează antena3.ro

subiecte limba romana bacalaureat 2023 publicate 842620 - Subiecte Bacalaureat 2023: Ce a picat la Limba Română

 

sursă foto Mesagerul de Sibiu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bacalaureat 2023. Absolvenţii de liceu susţin astăzi prima probă

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei