Se deschide în noiembrie. Apel de finanțare de 28 milioane de euro pentru sectorul cultural

de | 17.10.2023 09:25 | Național, Economic

Veste bună pentru domeniul cultural. Ministerul Culturii a anunțat că lansează la data de 1 noiembrie un apel de finanțare de 28 milioane de euro pentru sectorul cultural. Depunerea cererilor de finanțare se va realiza exclusiv online.

Ministerul Culturii asigură implementarea cadrului legal de sprijin al sectorului cultural prin Schema de ajutor minimis ce vizează acordarea de sprijin financiar nerambursabil sectorului cultural independent, în perioada 2023-2024. Bugetul total alocat este de 140 milioane lei (aproximativ 28 milioane euro), iar sprijinul financiar maxim acordat unei întreprinderi/ întreprinderi unice reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro, anunță Ministerul Culturii.

”Sectorul cultural independent este unul dintre acele domenii de activitate care a avut cel mai mult de suferit în cursul ultimilor ani, ca urmare a restrângerii activității din pandemie. Ca ministru al Culturii, consider că respectarea angajamentelor asumate de statul român față de cei care activează în acest sector este urgentă și obligatorie. Prin urmare, cadrul legal existent privind schema de minimis se va aplica odată cu deschiderea, la 1 noiembrie, a apelului de finanțare pentru perioada 2023 – 2024, ceea ce înseamnă punerea în practică a măsurilor atât de așteptate de industrie”, a declarat ministrul Raluca Turcan, potrivit sursei citate.

Potrivit sursei citate, apelul de finanțare va fi deschis în perioada 1 noiembrie 2023 (ora 10:00) – 4 decembrie 2023 (ora 10:00). Depunerea cererilor de finanțare se va realiza exclusiv online, în sistemul electronic disponibil aici, fiind necesară crearea, în prealabil, a unui cont de utilizator.  Documentele de implementare a Schemei de ajutor de minimis dedicate sectorului cultural independent pot fi accesate aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: officedirect.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce activități sunt eligibile? Ministerul Agriculturii lansează programul INVESTALIM

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Culturii

Ultimele articole