Descinderi în 7 județe, printre care și Argeș! Evaziune fiscală, prejudiciu de 2.000.000 euro

de | 03.02.2023 09:56 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Național

Descinderi în 7 județe, printre care și Argeș! Evaziune fiscală, prejudiciu de 2.000.000 euro

Percheziții de amploare la 60 de adrese din 7 județe, printre care și Argeș, într-un dosar de evaziune fiscală în formă continuată și gravă.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat descinderile, joi, 2 februarie, în municipiul București, dar și în județele Ilfov, Prahova, Argeș, Iași, Giurgiu și Teleorman. Sunt efectuate verificări privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată.

Conform anchetatorilor, între anii 2019-2022, persoanele vizate ar fi pus bazele unui mecanism infracțional prin care, folosind mai multe societăți comerciale de tip fantomă, ar fi înregistrat și declarat fiscal mai multe achiziții ce nu ar fi avut conținut economic.

Prejudiciul se ridică la suma de aproximativ 2.000.000 euro.

Totodată, au fost emise 40 de mandate de aducere a celor bănuiți, aceștia fiind audiați.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile mobile/imobile și conturile deținute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurator, până la concurența sumei de aproximativ 2.000.000 euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate din al Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale”, transmit anchetatorii.

Foto descriptiv Stirile PRO TV

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole