Fost director al CNAB și 3 oameni de afaceri, reținuți de DNA în dosarul privind închirierea spațiilor comerciale de la Otopeni

de | 29.03.2023 10:43 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Fost director al CNAB și 3 oameni de afaceri, reținuți de DNA în dosarul privind închirierea spațiilor comerciale de la Otopeni

Patru persoane au fost reținute în dosarul priivind închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Otopeni.

Potrivit Adevărul, este vorba despre George Alexandru Ivan, fost director al Companiei Aeroporturi, dar și omul de afaceri Cătălin Lăscuț, cunoscut ca „regele duty-free-urilor”. Printre cei reținuți se numără Laurențiu Radu Tănăsescu, o altă persoană din conducerea firmei Millenium Pro Design, și Cristian Bălan, om de afaceri implicat în afacerile de la aeroport . Acesta din urmă ar avea legătură cu un procuror DNA.

Cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore.

Conform sursei citate, Liţoi Bogdan Şerban, fost director comercial al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, este cercetat sub control judiciar.

Amintim că marți, 28 martie, au fost descinderi la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, din Capitală.

Mai multe persoane au fost audiate într-un dosar ce vizează spațiile comerciale de la aeroport. Se pare că este vorba de anumite contracte făcute de Compania Națională Aeroporturi București, din subordinea Ministerului Transporturilor, cu mai multe firme din incinta aeroportului.

Conform sursei citate au fost audiați administratorii unei firme care operează magazine duty-free și una care gestionează spații horeca în aeroport, precum și intermediari care ar fi făcut trafic de influență ca să prelungească aceste contracte. Firmele se numesc Millenium ProDesign si Dnata Catering.

Compania Națională Aeroporturi București a luat act din informațiile prezentate public despre desfășurarea unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție în legătură cu activitatea unor operatori privați care își desfășoară activitatea comercială pe Aeroportului Internațional Henri Coandă. Până în prezent, procurorii DNA nu au notificat conducerea Aeroportului și nu au solicitat date sau documente de la nivelul Companiei. Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București vor acorda autorităților judiciare tot sprijinul necesar, în baza eventualelor solicitări primite”, transmite Compania printr-un comunicat de presă.

 

Foto Sitirle Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ultimă oră! Încă un accident feroviar în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole