Cum să devii părinte de profesie? Oportunitate de angajare: se caută asistenți maternali!

de | 12.09.2023 12:06 | Mioveni, Administrație

Primăria Mioveni anunță că se fac angajări. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Mioveni recrutează asistenți maternali, cu domiciliul în zona Mioveni, în vederea angajării și atestării în domeniul creșterii, îngrijirii și educării la domiciliul său a unuia sau mai multor copii.

Beneficiarii serviciilor oferite de asistentul maternal sunt copiii aflaţi în dificultate, cu vârsta cuprinsă între 0-16 ani, copiii părăsiţi în maternitate sau spital, precum și copiii abandonaţi.

Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist numai persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:

  • au capacitate deplină de exerciţiu;
  • au domiciliul stabil, de preferat în Mioveni sau în apropierea orașului;
  • prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul lor psihologic, prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi;
  • au în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament sau în încredinţare;
  • nu are în prezent un contract de muncă activ;
  • au urmat cursurile de formare profesională organizate de DGASPC sau altă instituție private, pentru acordarea atestatului de asistent maternal profesionist.

”Persoanele care solicită să devină asistent maternal profesionist vor depune o cerere de evaluare a capacităţii lor către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeș din Municipiul Piteşti, Calea Drăgăşani, nr. 8.  Evaluarea cuprinde elementele sociale, psihologice şi medicale ale capacităţii solicitantului.

ATENȚIE! Cererea se va depune doar după o discuţie iniţială cu responsabilii din cadrul Compartimentului Asistenţă Maternală din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș. Interviul se poate programa la numărul de telefon 0790106651.

Detalii suplimentare se pot obține și de la reprezentanții DAS Mioveni, telefon 0727735175”, transmite administrația locală din Mioveni.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Imagini de la o nuntă întreruptă de cutremurul din Maroc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Exerciţiu | Mioveni | Primăria Mioveni | Primăria Orașului Mioveni

Ultimele articole