(VIDEO DIICOT): Fetițele care vindeau flori – siluite să se prostitueze! Au între 11 și 13 ani!

de | 19.05.2022 12:22 | Național, Eveniment

Într-un comunicat oficial transmis în această dimineață, DIICOT informează că procurorii și ofițerii judiciari au efectuat 5 percheziții în zorii zilei de azi și au dus 10 persoane la audieri într-un dosar care are ca obiect fapte extrem de grave: trafic de minori, exploatarea cerșetoriei și violul.

Persoanele avute în vizor de oamenii legii au acționat, conform datelor transmise de către Direcție, ca un grup organizat care – începând de anul trecut până în prezent – au obligat numeroși minori să muncească forțat, în condiții inumane și au mers mai departe în exploatarea copiilor, forțându-le pe fetițe să întreține relații sexuale cu diferiți indivizi. Vorbim despre fetițe cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani!

Siluiți să vândă flori, să spele parbrize sau să cerșească cu păpuși în brațe!

Conform datelor oficiale, în perioada ianuarie – mai 2022, membrii grupului infracțional au speculat incapacitatea copiilor de a opune rezistență și de vulnerabilitatea acestora în fața cumplitului abuz și i-au dus cărat zilnic cu mașinile – fie ploaie, fie vânt – în zone  aglomerate din București (Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor și Eroilor), obligându-le să muncească 10-12 ore pe zi, indiferent de condițiile meteo și să vândă buchete de flori șoferilor staționați la semafoare sau să se le spele acestora parbrizele, contra unor sume mici de bani.

De asemenea, copiii au fost obligați să cerșească, folosind în acest scop cartoane cu mesaje emoționante sau păpuși care imitau prezența unui nou-născut.

cersetori copii

Ofițerii DIICOT au descoperit circa 63.000 lei în casele suspecților

Toate activitățile se consumau sub amenințări și prin folosirea agresiunii fizice asupra amărâților duși cu forța în intersecții și atent supravegheați din umbră de către membrii grupului care îi exploata.

Mai mult – profitând de vulnerabilitatea eveidentă a copiilor, 4 dintre victime, fetițe cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, au fost obligate să întrețină acte sexuale cu diverși indivizi,  în perioada decembrie 2021 – mai 2022, membrii grupului infracțional sporindu-și veniturile din batjocorirea și exploatarea copilelor. 

De altfel, în timpul perchezițiilor domiciliare efectuate în această dimineață, a fost descoperită și sechestrată o sumă de aproximativ 63.000 de lei.

DIICOT -bani perchezitii

Așa cum spuneam, 10 persoane suspicionate că au fost implicate în rețeaua de exploatare au fost duse la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală (DIICOT).

Acțiunea DIICOT a avut suport din partea polițiștilor din capitală, din partea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate (Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane), din partea Direcției Oprerațiuni Speciale și din partea luptătorilor din cadrul B.S.I.J. ”Vlad Țepeș”.

Notă DIICOT Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa media: EpochTime


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

pompieri mort misiune sotie - Pompierului mort i-a rămas în urmă o fată orfană! Și soția sa s-a stins din viață!
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | DIICOT