E oficial, după autopsie! Pompierul ucis ieri A FOST CĂLCAT de autospeciala de stingere incendii!

de | 19.05.2022 13:53 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

INFORMAȚII NOI: Mașina uriașă ca tonaj a trecut peste bărbatul de 47 de ani

În urmă cu puțin timp, medicii legiști au finalizat autopsia pompierului Georgel Neacșa, mort ieri în timpul unei misiuni pe A1.

Verdictul specialiștilor Serviciului de Medicină Legală Argeș este clar: bărbatul de 47 de ani a fost efectiv zdrobit, prin călcare cu mașina. Este vorba despre o autospecială cu apă și spumă prezentă la intervenție, o mașină cu un tonaj uriaș care – în condiții pe care oamenii legii de la Poliția Autostrăzii urmează să le elucideze – a trecut efectiv peste pompierul aflat lângă aceasta și, cel mai probabil, nevăzut de către colegul care manevra mașina de intervenție uriașă.

Autopsia a scos la iveală leziuni interne multiple, incompatibile cu viața, trupul bărbatului fiind puternic traumatizat până la nivelul organelor interne. Practic, nu a fost vorba doar de o izbire, ci de faptul că mașina ar fi trecut efectiv peste el.

Aceste constatări oficiale deschid calea unui dosar penal complex și a unor traume imense pentru toți cei care au participat la intervenția în timpul căreia colegul lor a fost ucis și, cu precădere, pentru omul care se afla la volanul autospecialei.

STIRE INIȚIALĂ: Tragedie! Un pompier argeșean a murit în timpul unei misiuni!

Un eveniment pe cât de trist pe atât de șocant s-a petrecut miercuri, 18 mai, pe Autostrada A1, la km 113. Un pompier de la Detașamentul Bradu care se afla, alături de colegi, la o intervenție pentru stingerea unui incendiu de vegetație, a decedat.

Este vorba despre un bărbat  de 47 ani. Conform primelor informatii – neconfirmate oficial în ziua nenorocirii – accidentul s-ar fi produs după ce pompierul ar fi fost lovit chiar de mașina de interventie în timpul unor manevre de conducere în marșalier. Într-adevar, bărbatul prezenta – în momentul în care a ajuns la spital – multiple traumatisme și leziuni la nivelul organelor interne. Necropsia și investigatiile Parchetului stabilesc, însă, coroborate, cum s-a întâmplat tragedia.

pompier

Purtătorului de cuvânt al ISU Argeș a precizat faptul că pompierii acționau într-o zonă greu accesibilă. Victimei i s-a asigurat primul ajutor de către o echipă de Terpaie Intensivă Mobilă, după care a fost transportată la Spitalul Județean Argeș cu manevre de resuscitare efectuate pe tot traseul de la locul accidentului până la unitatea medicală. Din nefericire, eforturile au fost în zadar, iar pompierul de 47 de ani și-a dat ultima suflare în UPU.

Pacientul a fost adus la spital cu manevre de resuscitare în curs. Eforturile colegilor mei din Unitatea de Primiri Urgențe au fost în zadar, constatându-se decesul bărbatului, a precizat Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al SJU Pitești.

Din informații mai aflăm faptul că Parchetul Militar investighează cazul pompierului decedat.

Pompierului mort i-a rămas în urmă o fată orfană! Și soția sa s-a stins din viață!

Georgel Neacsa este numele pompierului, cu aproape două decenii de experiență ca salvator, care și-a pierdut viața miercuri, în condiții greu de elucidat până la apariția tuturor informațiilor oficiale. Dimineață, bărbatul a plecat către muncă și o alertă de incendiu pe A1 s-a transformat în ultima sa misiune și în ultimul său drum. Incendiile de vegetație au devenit, de vreme bună, provocări interminabile pentru pompierii români, ajungându-se și la câteva zeci de intervenții în 48-72 de ore. Inconștiența celor care nu înțeleg fenomenul înseamnă, de fiecare dată, o alarmă care sună într-o unitate de pompieri și dislocarea în regim de urgență a unor forțe umane și logistice considerabile pentru a stopa focul aprins fără minte.

Pentru Georgel Neacsa, un astfel de episod a însemnat sfârșitul vieții sale. Rămâne în urmă o fată adolescentă, elevă de liceu, care trăiește începând de azi o dramă uriașă, de copil orfan. Asta după ce și mama (soția pompierului mort azi) i s-a stins recent din viață, după o luptă pierdută cu boala. Tragedie greu de comparat și extrem de greu de dus pentru un copil aflat la o vârstă atât de sensibilă și pus la atât de multe încercări.

pompier-mort-misiune-sotie

Sursa foto: Facebook

Lucra de 16 ani ca pompier

Reprezentanții ISU Argeș au transmis următorul mesaj legat de tragicul eveniment.

Pompierii de la Detașamentul Bradu au fost alertați cu privire la izbucnirea unui incendiu de vegetație pe A1, la km 113.

La un moment dat, în timpul intervenției, a fost observat unul dintre colegi care era căzut la pământ.

În scurt timp ceilalți membri ai echipajului au început manevrele de resuscitare, iar două echipaje SMURD de prim ajutor calificat și de terapie intensivă mobilă au început deplasarea spre eveniment.

Echipajele medicale au preluat pacientul cu manevre de resuscitare în curs și l-au transportat la spital unde a fost constat decesul.

pompier-georgel-neasca

Sursa foto: Facebook

Pompierul avea 47 de ani și era angajat al ISU Argeș din anul 2006.

Se fac cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragicul incident.

Întregul colectiv al ISU Argeș își exprimă regretul profund pentru tragicul eveniment și este alături de familia îndoliată!, precizează ISU Argeș.

IGSU: Vom acorda suport necondiționat familiei!

De asemenea, în cursul acestei după-amieze, IGSU- Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut un anunț public privind tragedia din Argeș:

IGSU condoleante

Astăzi, un salvator argeșean a pierdut lupta cu viața în timpul intervenției pentru stingerea unui incendiu de vegetație înregistrat pe A1.
În timpul misiunii, unul dintre membrii echipajului din care făcea parte a observat că s-a prăbușit la pământ și au început de urgență manevrele de resuscitare. Alte două echipaje SMURD de prim ajutor calificat și de terapie intensivă mobilă s-au deplasat în sprijin, însă, cu toate eforturile depuse, nu au reușit sa îl readucă la viață.
Suntem alături de familia îndurerată și le vom acorda suportul necondiționat pentru depășirea acestui moment atât de dureros pentru noi toți!
Dumnezeu sa îl odihnească în pace și să îl așeze între drepții Săi., a transmis insituția la nivel național.

Sursa Foto: Facebook


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada A1 | Bradu | ISU | ISU Argeș | SMURD

Ultimele articole