Din 2024 cresc alocațiile copiilor! Klaus Iohannis a promulgat legea

de | 10.11.2023 14:53 | Național, Economic

  • Vești bune! Alocațiile copiilor vor crește!

alocatii copii

Alocațiile pentru copiii vor crește din oficiu, anual, potrivit unui act normativ aprobat de reprezentanții Guvernului şi promulgat de preşedintele României, Klaus Iohannis.

Acestea vor fi indexate anual cu rata medie a inflaţiei.

Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, se precizează în OUG 126/2021, articolul 3, alin. 2.

Reamintim faptul că în prezent alocația pentru un copil de până în doi ani sau pentru un copil cu handicap este 600 de lei iar un copil cu vârsta de până la 18 ani primește 243 lei.

Potrivit legii, titularul dreptului la alocația de stat este copilul însă de obicei banii sunt încasați de unul dintre părinți.

Mai amintim faptul că plata alocațiilor poate fi făcută atât prin mandat poștal, fie prin transfer bancar.

Foto descriptiv


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vești bune pentru românii care beneficiază de tichete sociale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: