Din iunie încep lucrările de conservare și reabilitare la Cetatea Poenari!

de | 20.05.2022 13:25 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

  • Din iunie încep lucrările la Cetatea Poienari!

 

Lucrările de conservare și reabilitare la Cetatea Poenari vor începe în cel mai scurt timp, anunță reprezentanții CJ Argeș, după patru luni de întârziere.

De curând, a fost primit avizul pozitiv din partea Ministerului Culturii iar luni, proiectul tehnic va fi transmis la verificator. Urmează apoi ca primăria din Arefu să elibereze autorizația de construire.

 

În sfârșit am primit acel aviz de la Ministerul Culturii care ne-a ținut pe loc timp de patru luni de zile.

 

Se lucrează acum la obținerea autorizației de construire la Primăria Arefu.

 

Sperăm ca de 1 iunie să putem începe efectiv lucrările acolo.

 

Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuție lucrări este de 20.133.693 lei cu TVA. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, a declarat Marius Nicolaescu”, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

 

Important de menționat faptul că pe toată perioada execuției lucrărilor, accesul turiștilor va fi restricționat.

 

Sigur, pentru vizitatori accesul este interzis și anul acesta și anul viitor, pentru că lucrările au ca termen de finalizare finele anului viitor”, a mai precizat Marius Nicolaescu

 

Cetatea Poenari a fost ridicată în secolele XIII – XIV, cel mai probabil fiind construită de primii Basarabi. Este printre cele mai importante obiective turistice din Argeș.

În urmă cu câțiva ani, înainte de apariția pandemiei urcau sus la cetate peste 100.000 de turiști pe an. În ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID, în anul 2020 au urcat cele 1.480 de trepte, în jur de 80.000 de turiști.

Cetatea Poenari se află la 27 de kilometri de Curtea de Argeș și este o fortăreață medievală, situată pe un vârf de munte. Constituie un monument istoric, fiind un important punct de atracție turistică pentru cei care vizitează Transfăgărășanul.

Este un simbol important al istoriei, un pilon de referință, un loc deosebit unde te poți relaxa. Mai multe detalii puteți afla de AICI. 

 

din poienari cetate

Foto: cetatea-poenari.ro

 

 


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arefu | Ministerul Culturii