anchetaonline.ro

Discuții la nivel înalt. Extinderea colaborării în domeniul agricol cu Iordania

de | 17.03.2023 10:10 | Știri, Lifestyle, Național

Românii consumă curmale, smochine, ananas, avocado, guave, mango și alte produse din Iordania. Iar pentru consolidarea și dezvoltarea schimburilor comerciale de produse agricole dintre România și Iordania ministrul Agriculturii, Petre Daea, a primit, în perioada 13-16 martie 2023, vizita unei delegații conduse de ministrul agriculturii din Iordania, Khaled AL-HNEIFAT.

Potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din delegație a făcut parte și E.S Sufyan Qudah, Ambasador al Regatului Hașemit al Iordaniei la București. Programul vizitei a inclus două întâlniri bilaterale, precum și întrevederi cu Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Vizita delegației a debutat cu o întâlnire la sediul MADR, luni, 13 martie 2023, în cadrul căreia ministrul Petre Daea a accentuat tradiția comercială dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei.

”Suntem bucuroși că ați trecut pragul Ministerului Agriculturii, locul unde se plămădesc politicile agricole în România, într-un moment care ne dezvoltă prietenia și am satisfacția că trăinicia relațiilor diplomatice va măsura peste câtva timp vârsta de 60 de ani, o perioadă a demersului diplomatic în comun, a colaborării economice și politice. Avem posibilitatea pe parcursul acestor zile de a transfera informații, de a ne cunoaște mai bine, de a intensifica buna colaborare din punct de vedere al schimburilor economice”, a declarat ministrul Petre Daea, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook.

Relaţiile economice bilaterale româno-iordaniene au cunoscut o dezvoltare şi o diversificare continuă în ultima perioadă, tendinţă susţinută şi de o dinamică semnificativă a contactelor la nivel înalt, cu rezultat direct în creşterea numărului delegaţiilor de oameni de afaceri care au vizitat Iordania, respectiv România. Principalele produse pe care România le exportă în Iordania: cereale (grâu şi orz), animale vii, carne de ovine/bovine, produse alimentare, produse chimice, autovehicule, material rulant, confecţii, încălţăminte. La rândul său, Iordania exportă în România în principal, curmale, smochine, ananas, avocado, guave, mango și mangustan, proaspete sau uscate, fructe şi legume în stare proaspătă sau refrigerate, produse ale industriei farmaceutice, produse chimice, produse din material plastic.

Sursă foto: Facebook Ministerul Agriculturii

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pompierii argeșeni din nou pe podium la Campionatul Național de Judo

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Agriculturii