Discuții pe tema proiectelor de la Câmpulung

de | 11.02.2024 17:51 | Județean, Politic

Autoritățile locale din Câmpulung vor să integreze podurile din Câmpulung, de la Tabaci, Chimic și Tur, în proiectul de mobilitate urbană. Inițiativa presupune transferul podurilor către municipiul Câmpulung din partea Consiliului Județean (CJ) Argeș. Subiectul a fost adus în discuție în cadrul conferinței de presă privind proiectul bugetului local pentru anul 2024 susținută la începutul săptămânii.

Primarul Elena Lasconi a precizat că dacă administrația locală va reuși să facă documentația, o să le preia, ”pentru că ei nu o să ni le facă niciodată. Consiliul Județean nu o să facă niciodată nimic”. De cealalăt parte, președintele Consiliului Județean Argeș a criticat, sâmbătă, administrarea municipiului.

”Dacă am reuși să facem documentația, o să le preluăm, pentru că ei nu o să ni le facă niciodată”

”Documentația tehnică pentru reabilitarea podurilor trebuie să se lege de transportul public în comun și se leagă, pentru că, evident, transportul public în comun trebuie să tranziteze podurile. De asemenea, viziunea Uniunii Europene pentru dezvoltare pe următorii 20 de ani este că noi vom folosi din ce în ce mai puțin mașinile proprii și din ce în ce mai multe mijloacele alternative de transport. Inclusiv acest proiect de mobilitate urbană implică obligativitatea folosirii pistelor pentru transportul ecologic, dar și ca pe drumul proaspăt reabilitat să circule un mijloc de transport în comun pentru a încuraja cetățenii să își lase mașinile acasă. Proiectele sunt complementare, vom face la sediul Școlii Generale nr. 6 din Vișoi autobaza de transport și o să beneficiem și noi de un transport modern în comun în municipiul Câmpulung, sper, începând cu anul 2025”, a menționat city-managerul Ioana Marcu în cadrul conferinței pe care o puteți vedea aici.

În completare primarul Elena Lasconi a precizat: ”Noi, dacă am reuși să facem documentația, o să le preluăm, pentru că ei nu o să ni le facă niciodată. Consiliul Județean nu o să facă niciodată nimic. O să le depunem noi, pentru că nu stăm cu mâna întinsă la alții. Am dat o hotărâre de Consiliu prin care am spus că nu ne obligă nicio lege să le preluăm nefăcute, dar ei nu o să ni le facă niciodată. (…) Consiliul Județean Argeș nu a făcut niciodată nimic pentru Câmpulung și nici nu o s-o facă! Deci tragem noi! Dar, credeți-mă, este foarte greu! Nu avem suficienți oameni ca să facă măcar achiziția pentru documentație. Este complicat, trebuie să luăm consultant în achiziții, avem nevoie de ajutor, pentru că avem foarte multe proiecte pe care vrem să le ducem la bun sfârșit.”

Totodată, Ioana Marcu a mai precizat: ”S-au făcut demersuri, Consiliul Județean Argeș în fiecare an transmite o scrisoare prin care solicită UAT-urilor să spun pentru ce ar avea nevoie de bani. Noi am comunicat investițiile precum cofinanțarea de la Ambulatoriu, cofinanțări pe școli, am mers pe învățământ, educație, întrucât în alți ani ni s-a spus că spațiile verzi nu sunt o prioritate pentru Consiliul Județean. Am încercat să mergem pe axe prioritare”.

”Banii alocați pentru Câmpulung sunt pentru amenajări, peisaje, monumente, panseluțe!”

Sâmbătă, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a PSD Argeș, președintele CJ și al PSD Argeș, Ion Mînzînă, a precizat:  “Consiliul Județean pe care îl reprezint a încheiat toate proiectele. Suntem singurul județ din țară cu toate proiectele închise. La Câmpulung se trăiește pe principiul mult zgomot pentru nimic. Pâine și circ. În fiecare zi citesc de marile proiecte de la Câmpulung și nu văd nimic! Este inadmisibil ca aici să nu se reușească implementarea unui proiect! (…) Imaginea pe care o crează un om poate fi pozitivă. Vorbim frumos, ne exprimăm frumos și în spatele nostru cifrele arată că împăratul e gol. Se prezintă exemplar în fața oamenilor… povești, povești, povești, dar competența este altceva, este ceea ce lași în spate. (…) Pentru noi cifrele și faptele vorbesc și vă spun sincer că mi-aș dori ca și la Câmpulung să existe cât mai multe investiții și proiecte pentru că dezvoltarea Câmpulungului înseamnă bunăstarea oamenilor și dezvoltarea județului. (…)

Vă mai un dau un exemplu. Parlamentarii au la dispoziție anual sume de bani pentru cofinanțarea unor proiecte. Parlamentarii PSD au alocat întreaga sumă pe care au avut-o la dispoziție la nivelul anului 2023 pentru reabilitarea Salvamont Cota 2000 o instituție care salvează oameni. (…) Anul acesta, parlamentarii PSD de Argeș au alocat 14 miliarde pentru Spitalul de Pediatrie, 14 miliarde de lei vechi pentru Spitalul Județean Argeș, 14 miliarde de lei pentru 3 investiții în municipiul Pitești. Acestea sunt lucruri care rămân. Banii alocați pentru spitale sunt în aparatură medicală. Banii alocați pentru Câmpulung sunt pentru amenajări, peisaje, monumente, panseluțe! Cam asta-i diferența!”

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Câmpulung

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Secretarul adjunct al guvernului Adrian Ţuţuianu – contracte de 432.000 lei în ultimii doi ani la Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung

Ultimele articole