Doi elevi români – Cele mai bune rezultate din istorie la olimpiadele internaționale!

de | 01.08.2022 11:10 | Știri, Eveniment, Național

Doi elevi români au reușit performanța de a obține, în acest an, locul 2 în lume la fizică, locul al 3-lea la lingvistică și la geografie și primul loc din Europa la matematică și la informatică. Aceste rezultate, sunt de departe unele dintre cele mai bune rezultate din istorie la olimpiadele internaționale, scrie Digi24.

Mihai-Alexandru Bratu este un tânăr care a reușit performanța de a fi cel mai bun la Olimpiada de Lingvistică și a luat medalia de argint la cea de Geografie.

Proba de grup a fost interesantă. Problema a fost destul de complicată, dar mi-a plăcut cum am lucrat în echipă. Și la proba individuală mi-au plăcut problemele”, a povestit Mihai.

Un alt tânăr cu care România se mândrește, este, de asemenea, Vlad-Ștefan Oros. El s-a întors cu două medalii în România – aur la Fizică și argint la Lingvistică.

Mă consider mai ales olimpic la Fizică, nu atât prin rezultatele obținute până acum, deși și acestea spun același lucru, ci prin cât de mult m-am pregătit pentru această victorie”, a declarat Vlad.

De asemenea, Vlad nu are planuri de a rămâne în țară pentru studiile din viitor. Acesta a spus că are în plan să ajungă chiar SUA.

În acest fel simt că m-aș putea pregăti cel mai bine, indiferent pentru ce va urma, indiferent dacă va fi o carieră în România sau în afara țării”, a explicat Vlad pentru Digi24.

 

Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A luat 2 tinere de 18 ani în mașină și a intrat într-un cap de pod! Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa