Doliu în Argeș! A murit un cunoscut profesor și coregraf

de | 18.03.2023 12:29 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Rural

Doliu în Argeș! A murit un cunoscut coregraf

Este doliu în județul Argeș, în urma decesului celui mai longeviv instructor de dansuri populare.

Voicu Dumitrescu, coregraf din localitatea Bârla, s-a stins din viață la 85 de ani. Anunțul privind trecerea în neființă a profesorului de dans a fost făcut de primarul comunei Bârla, Gheorghe Voicu.

Voicu Dumitrescu a inițiat, de-a lungul activității sale, demersuri culturale, dorind să păstreze și să promoveze tradițiile locale și a jocului popular din Bârla. A fost printre cei care s-au implicat activ în desfășurarea a două mari evenimente de tradiție folclorică din România: Festivalul Național de Dansuri Populare “Floare de câmpie” și Festivalul local “Hora ca la Bârla”.

A ales să plece după ce a dăruit câte un mărțișor – semn al ultimei sale primăveri – la fiecare dintre copiii cu care a lucrat în grupurile: „Floricica”,„Îngerașii”, „Fluturașii”, „Piticii”, „Călușarii Mari” și „Călușarii Mici”.
Toate demersurile sale culturale au avut drept scop conștientizarea importanței păstrării și promovării tradițiilor locale și a jocului popular din Bârla, pe care l-a iubit cu toată ființa sa. Proiectul de suflet al Domnului Profesor VOICU
DUMITRESCU a fost „FESTIVALUL NAȚIONAL DE DANSURI POPULARE FLOARE DE CÂMPIE”, iar noi avem obligația morală de a-l continua an de an, așa cum și-ar fi dorit dânsul.
Sunt insuficiente cuvintele pentru a vorbi despre multitudinea realizărilor de care noi ne bucurăm astăzi, grație eforturilor depuse de Domnul Profesor VOICU DUMITRESCU .
Ne exprimăm profunda tristețe și regretul amarnic, cauzate de trecerea în neființă a unui OM, ce a reprezentat toată viața sa, un model demn de urmat, din
toate punctele de vedere.
BÂRLA A PIERDUT O MARE VALOARE!”, a transmis primarul comunei Bârla, Gheorghe Voicu.

coregraf voicu dumitrescu - Doliu în Argeș! A murit un cunoscut profesor și coregraf

De asemenea, jurnalistul Radio România, Constantin Pașol, a transmis un mesaj prin prisma relației apropiate pe care a dezvoltat-o de-a lungul anilor cu profesorul Voicu Dumitrescu, avându-l de foarte multe ori invitat la emisiuni de radio.

Constantin Pașol spune despre profesorul argeșean că era un om modest, care iubea dansul popular și costumele tradiționale.

Cu o modestie ieșită din comun spunea numai lucruri frumoase despre dansul popular, costume tradiționale, obiceiuri și oamenii frumoși din sudul Argeșului.
Anul trecut, în august, a fost sărbătorit pe scenă la 85 de ani. Anul acesta, în prima duminică din august, sărbătoare de la Bârla va fi mai săracă. Va fi în memoria mentorului copiilor de aici.
Foarte mulți iubitori ai folclorului, dansului popular și tradițiilor populare deplâng plecarea sa. A domnului profesor Voicu Dumitrescu.
Ne va fi multora dor de dumnealui”, a transmis jurnalistul Constantin Pașol.

Coregraful Voicu Dumitrescu va fi condus pe ultimul drum, duminică, 19 martie, în localitatea Bârla. De asemenea, cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu, o pot face sâmbătă și duminică până la ora 12:00, la capela din satul Bârla.

Foto descriptiv Evenimentul Zilei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Lista celor 123 de țări în care Putin ar putea fi arestat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole