Doliu în lumea artei din România! A murit un mare artist

de | 21.03.2023 22:35 | Știri

Un mare artist plastic s-a stins astăzi, marți, 21 martie, din viață.

Este vorba despre Vladimir Cioroiu, care a murit la vârsta de 72 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Vlad Cioroiu - Doliu în lumea artei din România! A murit un mare artist

sursa foto: Uniunea Artistilor Plastici

Uniunea Artiştilor Plastici din România anunţă cu regret trecerea în nefiinţă a artistului Vladimir Cioroiu, membru al Filialei de Arte Decorative din Bucureşti. (…) Sincere condoleanţe familiei şi prietenilor! Dumnezeu să-l odihnească!”, a informat UAP, într-o postare pe Facebook.

Vladimir Cioroiu s-a născut la 13 mai 1950 în Londra, Marea Britanie, și a absolvit, în anul 1971, Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, iar în 1977 Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative, Departamentul Ceramică – Sticlă – Metal, la clasa profesorilor Zoe Băicoianu, Monica Damian și Marcel Brici.

Acesta a inițiat și organizat primul Salon Național de Artă în Sticlă, “Formă și Lumină” la Galeria “Orizont”, București în anul 1988 inițiază și organizează.

Acesta s-a făcut remarcat de-a lungul carierei prin sculpturi în sticlă ce au fost expuse într-un număr impresionant de expoziții naționale și internaționale de Arte Decorative și Design, fapt ce i-a adus mai multe premiiîn 1986, Premiul Salonului Tineretului de Artă Plastică și Decorativă, Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru Artele Focului în 2003, iar în 2017 Premiul Transparențe la Salonul Sticlei, conform Antena 3 CNN.

Foto descriptiv.

urcusspreinviere.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Polițiștii, ISU și pirotehnicii s-au mobilizat de urgență pentru o cutie de carton! Ce se afla în ea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole