Doliu în muzica internațională. A murit cântărețul Tony Bennett

de | 21.07.2023 18:47 | Știri, Eveniment, Național

Doliu imens în muzica internațională. Legendarul cântăreț, Tonny Bennett a murit.

Cântărețul american de pop și jazz, în vârstă de 96 de ani, s-a stins din viață astăzi, 21 iulie, la New York.

Anunțul a fost făcut de publicistul artistului.

Bennett este cunoscut pentru cântecul „I Left My Heart in San Francisco”, din 1962, dar și pentru că a avut o revenire uimitoare în carieră în anii 80 și 90, care i-a adus o popularitate susținută până la bătrânețe.

De-a lungul carierei sale,  care se întinde pe parcursul a șapte decenii, cântărețul a vândut milioane de discuri și a câștigat 19 de premii Grammy, inclusiv un premiu pentru întreaga carieră, potrivit The Guardian

De-a lungul timpului, el a colaborat cu vedete de la Lady Gaga la Aretha Franklin și Frank Sinatra, care l-a numit „cel mai bun cântăreț din branșă”.

Printre partenerii alături de care a înregistrat popularele sale albume „Duet” s-au numărat fostul component The Beatles Paul McCartney, regina muzicii soul Aretha Franklin, starul muzicii country Willie Nelson şi solistul U2, Bono.

Tony Bennett a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în 2016, iar  cinci ani mai târziu, el a susținut ultimele sale spectacole alături de Lady Gaga.

Cântatul nu a fost singura activitate artistică a lui cântărețului. Picturile sale, produse sub numele său de naștere, sunt expuse la Smithsonian Institution și la Butler Institute of American Art.

În 2001, a fondat Frank Sinatra School of the Arts din Queens, New York, care oferă calificări în artă plastică, dans, muzică vocală și instrumentală, dramă și film.

sursă foto theguardian.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Doliu la Spitalul Județean! A murit Radu Ionescu, medic ATI

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Tony Bennett

Ultimele articole