Dosarul de viol al deputatului Bălășoiu- redeschis! Mama presupusei victime atacă decizia magistraților

de | 07.02.2023 17:53 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Național

Dosarul de viol al deputatului Bălășoiu- redeschis! Mama presupusei victime atacă decizia magistraților

Dosarul în care deputatul argeșean Aurel Bălășoiu este acuzat de viol a fost redeschis de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Potrivit Gândul.ro, mama minorului care ar fi fost agresat sexual a depus o plângere împotriva deciziei.

Amintim că în luna decembrie 2022, Parchetul de pe lângă Curtea de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică a dispus clasarea dosarului pe numele deputatului Aurel Bălășoiu.

După izbucnirea scandalului sexual în care deputatul de Argeș a fost implicat, anchetatorii au început urmărirea penală a lui Bălășoiu, fiind bănuit că ar fi agresat sexual un minor. Conform declarațiilor de la dosar, în luna septembrie 2022, deputatul l-ar fi atins în zona intimă pe un băiat de 14 ani în timp ce se afla într-o mașină cu acesta, într-o benzinărie aflată între Buzău și Focșani. În mașină s-ar fi aflat și „călugărul-amant”, Cristi Călin. De asemenea, ar fi existat și alte acuzații potrivit cărora Aurel Bălășoiu ar fi întreținut relații sexuale și cu un alt minor. Mai mult, la dosar exista și o plângere mai veche, făcută de Cristi Călin, în care acesta preciza că ar fi fost violat de deputat.

Cu toate acestea, procurorul de caz a dat o soluție de clasare, considerând că Bălășoiu nu îl putea viola pe „călugărul amant”, având în vedere că acesta din urmă „are o constituție fizică mai viguroasă”. De altfel, nici agresiunea sexuală împotriva minorului nu a putut fi probată.

Însă, mama băiatului ar fi convinsă că agresiunea sexuală s-a produs. Prin urmare, femeia a făcut plângere împotriva soluției de clasare. Șeful Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a dispus redeschiderea dosarului în ceea ce privește acuzația de agresiune sexuală, conform Gândul.

Reluarea urmăririi penale va exista dacă judecătorul de cameră preliminară admite plângerea împotriva soluției şi trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Marius Buga (Pro TV) – anchetat pentru sex cu minori! Percheziții azi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Aurel Bălășoiu

Ultimele articole