anchetaonline.ro

Nu mai scapă de închisoare! Lovitură pentru șoferii beți sau drogați implicați în accidente cu victime

de | 07.02.2023 18:35 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Nu mai scapă de închisoare! Lovitură pentru șoferii beți sau drogați implicați în accidente cu victime

Potrivit unui proiect de lege, care a fost adoptat de Senat, șoferii beți, drogați sau fără permis, implicați în accidente mortale, vor face închisoare cu executare.

Prin urmare, aceștia vor ajunge automat în spatele gratiilor, conform proiectului legislativ, depus de aleși ai PSD și PNL.

Potrivit modificării, în urma unei ucideri din culpă din cauza conducerii unui autovehicul fără permis, sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor nu va mai putea fi aplicată condamnarea cu suspendare, așa cum este în prezent, ci va fi prevăzută pedeapsa cu executare.

Nu limităm dreptul judecătorului ce pedeapsă să aplice. E răspunsul Parlamentului la revolta publică, ce nu are cum să nu fie îndurerată. Oamenii sunt îndurerați când le mor semenii, iar cei care le fac sunt liberi să urce din nou la volan”, a transmis Robert Cazanciuc în plenul Senatului, potrivit Adevărul.ro.

Proiectul a fost adoptat cu 111 voturi „pentru”, fără niciun vot împotrivă sau fără vreo abținere.

Legea ar putea fi adoptată după ce va trece de Camera Deputaților. Proiectul este în procedură de urgență, ceea ce înseamnă că poate să fie adoptat destul de rapid, termenul de sesizare la CCR fiind de doar două zile, nu trei zile așa cum prevede procedura clasică.

Foto descriptiv Opinia Timișoarei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Marius Buga (Pro TV) – anchetat pentru sex cu minori! Percheziții azi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: