Două cutremure în România, miercuri dimineața, la interval de 7 minute

de | 20.09.2023 11:19 | Național, Eveniment

Două cutremure au avut loc în România miercuri dimineața, care s-au resimțit în mai multe orașe.

Seismele au avut aceeași magnitudine, dar s-au produs la interval de 7 minute în zona seismică Vrancea, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul seism a avut o magnitudine ml de 3,1 și s-a produs la ora 5:37 în judeţul Buzău, la o adâncime de 100,6 kilometri. Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: : 53 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 63 km est de Braşov, 63 km vest de Focşani, 70 km nord-est de Ploieşti şi 99 nord-est de Târgovişte.

Cel de-al doilea cutremur, tot cu magnitudinea ml de 3,1, s-a produs la ora locală 5:44, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 15,9 kilometri, la un interval de doar şapte minute, față de cel din Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45 km vest de Focşani, 57 km nord de Buzău, 69 km est de Sfântu-Gheorghe, 78 km est de Braşov, 90 km nord-est de Ploieşti.

De asemenea, înainte de aceste două cutremure produse la interval scurt de timp, a mai avut loc un seism slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 17.0km. Acesta a fost raportat la ora 02:04 tot în zona seismică Vrancea, în Buzău.

19 cutremure în luna septembrie

Potrivit seismologilor, de la începutul lunii septembrie până în prezent, în România, au avut loc 19 cutremure. Acestea au avut magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe scara Richter.

Cel mai însemnat a fost cel de sâmbătă, 16 septembrie, de 4,2 pe scara Richter, din județul Buzău.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânără de 32 de ani, prinsă în flagrant după ce a oferit mită chiar la ghișeul Serviciului de Permise

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: INFP

Ultimele articole