Dragoș Șerban, director: 2024 să fie anul în care vom face pasul către Cupele Europene la baschet

de | 15.02.2024 18:40 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Director general al Fotbal Club Argeș, Dragoș Șerban este unul dintre managerii care s-au  bazat pe orientare și pasiune atunci când a preluat această funcție. A acceptat să fie la conducerea clubului sportiv în anul 2015, provocare pe care a îmbrățișat-o cu deschidere și curaj. Este exponentul unei generații aflate în permanență în găsirea de noi oportunități, un manager cu obiective realiste, pragmatic și bine organizat.

Dragoș Șerban și-a dorit încă din adolescență să activeze în domeniul managementului sportiv. A pășit în sala de judo la vârsta de 5 ani jumătate și a simțit pe propria piele lipsurile și carențele existente în acest domeniu, în România. Prin urmare, și-a dorit să poată face ceva pentru a schimba modul de a trata atât sportivul, cât și modul de a gestiona activitatea sportivă.

Pasiunile cred că se modifică în fiecare etapă a vieții. Dacă la 20 de ani preferam să cutreier munții, să stau într-o sală de fitness, acum prefer liniștea pescuitului, vizita unei expoziții. Încerc cât de mult pot să mă țin atât de planuri, cât și de pasiuni”, mărturisește Dragoș Șerban.

Pentru o carieră reușită în domeniul în care activează, directorul Clubului Sportiv Argeș s-a bazat pe perseverență, fiind o persoană care nu se oprește până nu găsește rezolvare la diferitele probleme care apar. De asemenea, abilitățile de comunicare sunt calități fundamentale.

Chiar dacă sportul se practică pe terenul de sport, până la a ajunge să construiești o echipă trebuie să te așezi la masa negocierilor, atât cu impresarii, cât și cu sportivii. Dacă nu stăpânești foarte bine arta comunicării și a negocierii, este imposibil să-ți atingi obiectivele propuse”, mărturisește Dragoș Șerban.

Legat de cele mai mari probleme cu care se confruntă generația de manageri din care face parte, acesta punctează lipsa impredictibilității fiscale, fiind o reală provocare și o „piatră de moară” să te încadrezi în bugetele disponibile, să fii la zi cu plățile către terți.

Practic, acest lucru îți ocupă timpul pe care ar trebui să-l dedici dezvoltării.”

Pentru 2024, Dragoș Șerban spune că își dorește ca acesta să fie anul „în care vom face pasul către Cupele Europene la baschet. Dispunem de o infrastructură extraordinară. Odată cu inaugurarea sălii Pitești Arena, s-au rezolvat cele mai mari carențe în ceea ce înseamnă pregătirea pentru competiții. Sunt două proiecte de suflet pe care mi-aș dori să le implementăm cât mai bine anul acesta. Unul este cel legat de dezvoltarea grupelor de juniori  și cel de-al doilea este să fim sold-out la meciurile de acasă. Vrem să atragem cât mai mulți tineri la meciurile noastre. Numai descoperind această lume a emoțiilor, a apartenenței la această lume, vom putea să avem un viitor în acest domeniu., povesteşte domnia-sa.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Karina Ungureanu, președinte Clubul Sportiv Titanii 2023 „Sportul m-a învățat că trebuie sa dau tot ce am, până ating linia de finish!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dragos Serban | FC Arges

Ultimele articole