Cătălin Popa, președinte AJF: Excelența o poți atinge doar dacă investești în dezvoltarea ta personală!

de | 15.02.2024 18:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Dedicat sportului, a făcut din fotbal o carieră de succes. Nu intră însă pe teren să joace, ci să arbitreze la nivel de Liga I. Piteșteanul Cătălin Popa este unul dintre arbitrii titrați al celui mai îndrăgit sport de echipă, fiind arbitru al celor mai importante competiții de fotbal din România. A îmbrățișat o carieră care implică efort susținut, deplasări constante, andurață și maximă seriozitate. În 2021, prin prisma calităților sale, a câștigat votul colegilor și a fost ales președinte al Asociației Județene de Fotbal Argeș. Domnia-sa muncește în cadrul entității pe care astăzi o conduce încă din anul 2005, când a preluat funcția de secretar general al AJF Argeș, iar parcursul său profesional l-a propulsat ulterior pe această funcție de conducere.

Cătălin Popa este de părere că pentru a excela în orice domeniu trebuie, înainte de toate, să te modelezi și să investești în dezvoltarea ta personală. Este licențiat în Administrație Publică și Drept. De asemenea, și-a urmat și pasiunea, perfecționându-se continuu și aspirând constant către urcarea de noi trepte ale carierei, ceea ce a presupus foarte multă muncă și sacrificii, dar și susținerea familiei. A ales arbitrajul în urmă cu peste 20 de ani, iar din 2011 a avansat în prima ligă. Crede că toți cei care doresc să îmbrățișeze această profesie trebuie să înțeleagă că aceasta presupune disciplină și educație! Că îți oferă satisfacții, însă, pentru obținerea lor, este nevoie de un efort susținut și de puterea de a rezista și a face față tuturor piedicilor și atacurilor care se abat asupra ta. Arbitrajul te învață cum să trăiești și să judeci sănătos, cum să abordezi anumite tipologii de oameni, dar și situații delicate. Cătălin Popa a bifat în urmă cu câțiva ani și o altă reușită a carierei sale. Acesta a devenit arbitru internațional VAR, o calificare despre care spune că este extrem de mândru și foarte fericit.

Ca președinte al AJF Argeș, Cătălin Popa își dorește atragerea tinerilor către sportul argeșean, determinarea lor să își depășească limitele, să dea totul în competiții pentru a dezvolta o nouă pepinieră de talente, așa cum a fost cunoscut Argeșul în urmă cu câteva decenii. De asemenea, se focusează și pe creșterea și perfecționarea corpului de antrenori și specialiști implicați în pregătirea juniorilor, în extinderea razei de acțiune a asociației către mediul rural și crearea de oportunități și facilități pentru copiii din această zonă în vederea practicării sportului rege. Fotbalul are marele avantaj de a putea fi practicat de orice persoană, provenită din orice mediu, care are talent și este dispusă să muncească pentru șlefuirea lui. Pentru anul 2024, președintele AJF Argeș, Cătălin Popa și-a propus să continue pregătirea, să aibă o evoluție ascendentă și să își bifeze obiectivele stabilite la nivelul asociației.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Andreea Popa, antreprenor: Sunt în locul pe care mi l-am dorit, la care am visat, unde nimic nu este greu, neplăcut sau obositor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AJFP Argeș | Cătălin Popa