Drumul de legătură cu Drăgășani mai are de așteptat!

de | 10.05.2022 17:28 | Știri, Județean, Politic

Deși 12 ani nu au mișcat nimic, constructorii cer anularea rezilierii contractului

Drumul Scoarța – Pitești, care leagă județele Gorj, Vîlcea, Olt și Argeș și leagă municipiile Târgu Jiu, Drăgășani și Pitești, cu o lungime de peste 180 km este foarte avariat, șoferii plângându-se de starea acestuia, prin prisma a sute de sesizări care ajung pe masa primăriilor prin care trece artera respectivă.

 

Din păcate, în afară de mici reparații locale, această cale rutieră nu a beneficiat până în prezent de o reabilitare complexă, care să asigure condiții normale de circulație pentru conducătorii auto. Nu a fost reconstruit nici măcar podul de peste Valea Răchita, din comuna argeșeană Poiana Lacului, care s-a surpat în urma inundațiilor din luna mai 2014 și a fost înlocuit cu o structură provizorie din metal.”, subliniază senatorul Dănuț Bica, care i-a transmis o interpelare, pe acest subiect, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

 

Acum 12 ani, s-a semnat un contract pentru modernizarea DN 67B, încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) și Asocierea J.V. STRABAG A.G. (lider) – S.C. STRABAG S.R.L. – S.C. DELTA ACM 93 S.A. – S.C. C&I EUROCONSTRUCT S.R.L, iar în 2020, S.C. DELTA ACM 93 S.A. a preluat rolul de lider de asociere. În acest context, senatorul PNL i-a cerut ministrulului Sorin Grindeanu să dispună toate măsurile care se impun pentru urgentarea realizării lucrărilor de modernizare. De asemenea, a cerut graficul termenelor asumate și valoarea lucrării, situația la zi a plăților și stadiul implementării proiectului de modernizare.

Din răspunsul oferit de Ministerul Transporturilor aflăm că s-a reziliat contractul cu asocierea condusă de DELTA ACM 93, încă din iulie 2021, deoarece antreprenorul nu a prezentat un proiect tehnic actualizat, iar în prezent, pe rolul instanței se află un dosar privind rezilierea contractului.

După soluționarea acestuia se va mai putea iniția o nouă procedură de licitație pentru proiectare și reactualizare proiect tehnic și, ulterior, o alta pentru execuția lucrărilor, ceea ce înseamnă că nu vom avea prea curând parte de modernizarea drumului Scoarța – Pitești.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica | Drumul Național 67B | Ministerul Transporturilor | PNL | Sorin Grindeanu